От х:

Днес в x:

Откриха 3-ма със СПИН и 34 със сифилис, стартира кампания за изследвания

Трима души са регистрирани със ХИВ/СПИН за предходните 3 г., а 34 души са дали положителни проби за сифилис, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Хасково.

За периода 2014 до 2016 г. здравните инспектори в областния град са изследвали 8202-ма души в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции.

В област Хасково стартират превантивни дейности сред рискови групи в изпълнение на Националната програма. РЗИ-Хасково започва изпълнение на превантивни дейности в тази насока за периода 2017 - 2020 г. Те са възложени от Министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Цел на кампанията е да се ограничи рискът от разпространение на ХИВ и сексуално предавани инфекции.

Във връзка с организацията по изпълнение на възложените задачи се проведоха три работни срещи на ръководството на РЗИ с представители на двете неправителствени организации, работещи на територията на областта - фондация „Толерантност и взаимопомощ“ и фондация „Български център за джендър изследвания“ – клон Хасково, Областната дирекция на МВР-Хасково, Превантивно-информационен център по наркотичини вещества-Хасково, Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Хасково, които са партньори при изпълнението на дейностите.

Определени са сътрудниците на терен от неправителствените организации, които са обучени по програми, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за работа с рискови групи. Те ще консултират и изследват хора, които използват наркотици интравенозно, както и мъже, правещи секс с представители на същия пол.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    19
    1948
    0 -2
    21:07, 5 сеп 2017
    Какви врена доидоха наборе жена си с презерватив да таковажжжж......
Последни новини