От х:

Днес в x:

Читател: Блок на „Лебеда“ се руши, ще убие някой

    Блок на площад „Лебеда“ 5 в Хасково се руши като след земетресение, падат огромни късове мазилка и може да убият някой, сигнализира читател на Haskovo.net. Действително на тротоара са се стоварили бетонни парчета, а днес минувачи плахо заобикаляха участъка, поглеждайки към покрива.

    На пръв поглед късовете са паднали от тераса на трети или четвърти етаж. Междувременно млад мъж, който снощи бил със сина си в близкия парк обясни, че малко след 21 часа чул силен трясък. Отивайки да погледне какво се е случило, заварил бетонните късове на земята. „Трябва да се вземат мерки за ремонт на блока, тъй като може някой да пострада, още повече, че в района ежедневно играят множество деца“, категоричен беше хасковлията.

    Живееща в рушащия се блок жена, която отказа да се представи и съседът й Божидар Колев обясниха, че преди време било свикано общо събрание, на което е решено да се направи ремонт на жилищната сграда. Те обаче не дадоха ясно кога ще стане това.

    Блокът е строен преди около 50 г. и се нуждае от спешен ремонт, осъзнават живеещи в него. Те обаче си дават сметка, че ситуацията е сложна, тъй повече от половината апартаменти били необитаеми, а живеещите в него били предимно възрастни хора, които трудно биха заделили пари.

    Потърсени за коментар от община Хасково обясниха, че домоуправителят на блока трябва да издири собствениците на рушащите се тераси на апартаменти, които да бъдат задължени по Закона за етажната собственост да извършат ремонт. От кметството допълниха, че ако в случай бъдат сезирани за проблема, имат правомощия да издадат предписание за ремонт на блока и ако такъв не бъде извършен, следват санкции.

    Анета Кутелова  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Хм
      хм
      14 -2
      18:43, 29 авг 2017
      Това не го пишете за първи път.Но какво може да направи Общината? Трябва от блока да вземат мерки.
      • 00
        001
        18 -1
        19:42, 29 авг 2017
        Ами подобен проблем имаше и в димитровград.там общината дава 90 дневен срок на живущите и ако не направят ремонт общината го прави и собствениците получават сметките за ремонта заедно с данък сгради
      • Дь
        дьдо Добри
        7 -7
        20:20, 29 авг 2017
        как какво? Не са ги надушили, не са ги санирали ''безплатно'', дейците на санирането сега като прочетат...
    • 2
      Фо
      фолк певица с голяма цица
      21 -7
      20:53, 29 авг 2017
      Домоуправителят бил задължен да издири собствениците и да платят за ремонта А ако са в чужбина как ще ги намери Пълна простотия В блока живеели само възрастни хора с по 100 лв пенсия Какво ще вземеш от тия хора бе те нямат пари за хляб камо ли да заделят за ремонти Ако Общината бъдела сезирана щяла да ДАДЕ ПРЕДПИСАНИЕ за РЕМОНТ При създалата се обстановка да дадеш предписание все едно да дадеш такова на МЧЪРТВЕЦ Ми тия пенсионери не знаят на тоя свят ли са или на оня той ще им дава ПРЕДПИСАНИЕ и ако не го изпълнят щяло да има санкции На кого тия санкции след като от 40 апартаминти има едва 10 15 души в блока Тия от Общината или не са в час или си приказват по хавата -----по скоро и двете
      • Оч
        очевидно
        3 0
        15:20, 30 авг 2017
        Очевидно ти не си в час. Жилищата в блока са частна собственост и общината ако посмее да ремонтира, без да си търси парите, допуска тежко нарушение, щото прави подарък. Дали собствениците са в чужбина или са пенсионери с по 100 лв. пенсия, няма значение. Собствеността задължава, то не е само ползи, има и тежести.
    • 3
      Ма
      МА
      6 -3
      04:14, 30 авг 2017
      Санкции, предписания....на кого? Да чува Господ, да окриля...
    • 4
      Зн
      знаещ
      12 -1
      06:53, 30 авг 2017
      Има грешка в заглавието - правилно е ,,...ще убие някого", а не ,,ще убие някой".
    • 5
      Тт
      ТТ
      10 0
      10:05, 30 авг 2017
      И моята къща е за ремонт,моля общината! А, искам и басейн.Моля общината.
    • 6
      Ив
      Иван
      0 0
      11:50, 30 авг 2017
      Така е къде ще ги дирим тези МЧЪРТВЦИ? Общината да пусне малко фира я?
      Байламооооооооос
    • 7
      Ду
      Дум спиро сперо
      6 0
      12:23, 30 авг 2017
      От общината дадоха предписание и на нас, боята на фасадата беше леко олющена, нямаше паднали парчета от фасадата, като тези от снимките, въпреки това ни принудиха да боядисаме блока, а санкцията е по 1000 лв. на собственик, така че да не се ослушват, блока е техен и да си го ремонтират.
    • 8
      Чо
      Чобанина
      2 -1
      13:34, 30 авг 2017
      Абе селяни, кандидатствайте за саниране, че да ви оправят безплатно блока ве, кауни с каунето ви !!!
    Последни новини