От х:

Днес в x:

Ротарианци ще пречистват питейната вода в училищата в Хасково

    Ротарианци обмислят да поставят пречиствателни съоръжения на чешмите в хасковските учебни и социални заведения. Това съобщиха на пресконференция днес представителите на двата клуба – Ротари клуб Хасково и Ротари Аида. Повод за брифинга бе посещението в Хасково на дистрикт гуверньора на Ротари България Емил Коцев.

    Ротарианци уточниха, че техните проучвания сред редица организации, включително международни, не са открили възможност да поставят пречиствателни уреди за радиацията във водата. Но допълниха, че продължават да правят запитвания.

    Това, което ще се поставя на чешмите в школата, ще са съоръжения за механично пречистване и омекотяване на водата.

    Двата клуба представиха накратко дейността си през годините, като очертаха и плановете си за тази. Сред идеите е и реновиране на стълбищата в града, футболен турнир за 3 март, кампания за превенция и профилактика на млечната жлеза.

    Сред изпълнените проекти пък са така наречената Ротарианска гора в Кенана, детската площадка за деца в увреждания в Орфей, фитнес уредите на открито в Кенана, подпомагане на църкви и социални заведения.

    От 11 години организацията на ротарианците в България е самостоятелен дисктрикт, дотогава бе част от гръцкия, обясни дистрикт гуверньорът Емил Коцев. Той е доцент, преподавател в Русе, семеен, с четири деца. Общо над 3000 души в страната членуват в ротари клубовете, включително младежките организации. Той даде висока оценка за двата хасковски клуба, като припомни, че вторият дистрикт гуверньор за България е доц. Любен Атанасов, който също присъства на пресконференцията.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ха
      Хас
      39 -7
      18:22, 24 авг 2017
      Хасковските сатанасти....дай им евтини ПР акции....
      Правели проучване...малоумници...
    • 2
      Ке
      Келеш
      10 -2
      21:10, 24 авг 2017
      Дали ще има ефект? Да предоставят на аик един читав директор, че този марко ще
      НИ умори! Спешно е..
    • 3
      См
      Смешник
      22 -1
      21:58, 24 авг 2017
      Това с проучването да се пречисти радиацията от водата ми звучи като един виц. Едни като тях питали :"Има ли на земята мъж, който да е забременял?", и като тези международни организации в текста им отговорели:" Не, но опитите в Анадола продължават ". Та и нашите да продължават със запитванията...
    • 4
      Кв
      Квадратианец
      25 -2
      22:15, 24 авг 2017
      Тези олигофрени ме кефят, честно - излизат с все по-абсурдни идеи, то не бяха паметни плочки по Кенана или боядисани стълбища, /които вече приличат на стара циганска каруца/, сега и водата ще чистят от радиация, ще предположа следващата им инициатива, вероятно ще сложат във всеки комин филтър с който да улавят фините и не чак толкова фини прахови частици, или ще забранят да се оставят включени климатици в офисите след 17 часа, хем да се пести ток, хем да не предизвикват глобално затоплане - дерзайте пичове, аз съм квадратианец, но ме кефят ротарианските ви "идеи"!
    • 5
      Df
      Dft
      12 0
      23:47, 24 авг 2017
      Идеята е интетесна, но няма как да стане, защото системата за пречистване трябва да е одобрена от здравните власти, тествана и с доказан ефект. Не може всеки на който му скимне да монтира разни уреди на чешмите и да кара децата да пият от тях, ами ако са вредни ?
      • Ох
        охо бохо
        2 0
        08:19, 25 авг 2017
        стига бе!
    • 6
      Ле
      ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ
      17 -1
      01:26, 25 авг 2017
      Смях в залата,евтина реклама
    • 7
      Ва
      ваката
      13 -2
      03:16, 25 авг 2017
      А след училище,какво ,ще пият?А ,населението?А,чалга журналистите,Кръшков?
      • Ох
        охо бохо
        6 0
        08:21, 25 авг 2017
        ще си вземат вода за вкъщи бе Вака, даже и за мама и тате и куче и коте
    • 8
      Jo
      John
      2 -1
      09:28, 25 авг 2017
      запитайте, барем ви кажат, че освен да разширите раковото отделение, друг вариант няма!
    • 9
      As
      asko
      2 -1
      11:43, 25 авг 2017
      Уважаеми Госпожи и Господа, всеки вид и начин на благотворителност трябва да бъде адмириран. Това че сте се замислили да направите нещо за учениците, също заслужава адмирация. Имам възражения само за начина на приложението й. Лично аз считам, че благотворителността трябва да бъде анонимна. Когато се обявява, благотворителността се превръща в реклама и ако целта е била такава, вие сте я постигнали. Бъдете живи и здрави!
    • 10
      Go
      gost
      1 0
      14:54, 25 авг 2017
      Како й туй рутърианец, нещо между румънец и марсианец???
    Последни новини