От х:

Днес в x:

Закопчаха Рошавия, заливал Димитровград с дрога. Преглед на печата

Закопчаха димитровградския наркопласьор Димитър Йорданов, известен като Рошавия, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Той бил спипан миналата вечер край Меричлери с близо 2 кг. амфетамин. Арестуван е и аверът му Нейчо Делчев.

Паника за имунизации, пускат анкети в школата, четем още на първа страница в броя. След смъртта на 6-годишния Кирил много родители не пускат децата си на детска градина и на училище.

Доган изтегля Аталай от хасковската листа, е друг акцент от първа страница. Лидерът на ДПС не бил доволен от разцепването на местната структура от депутата и на следващите избори той нямало да води листата. Христо Бисеров също щял да е аут от хасковския списък с кандидат депутати.

Нов електромер навърта 7 пъти повече ток, четем на втора страница. Смененото устройство вероятно не е било нулирано, предполага Марин Мартинов, който случайно погледнал показанията на електромера и останал като гръмнат от киловатите, които измерени в пари са около 300 лева. Дотогава семейството плащало по 20-30 лева.

100 хасковлии живеят на улица без адрес, четем на 4 страница. В материала се описват несгодите на жителите на вилната зона Куба 1.

Николай Банев – комсомолецът олигарх. Така е озаглавен очерк за милионера от Любимец. В текста можете да прочетете за кариерата на Банев, започнал като щатен комсомолски секретар в Харманли.

Дървата скачат с нова такса, пише в заглавие над главата "Новинар юг". Изменение в закона за горите принуждава собствениците да плащат такса за пътищата, които минават през тях. Така един кубик дърва ще се оскъпи с около 1 лев. Това засяга и общинските гори.

Мандрите минават на сухо мляко, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. До края на тази година изтича гратисния период за изкупуване на сурово мляко втора и трета категория. Цената на първата категория обаче е 60-65 стотинки за литър, което ще оскъпи крайния продукт. Сухото мляко е начин за местните ферми да се задържат на пазара с поносими цени на млечните си продукти.

Хубавица и липса на 50 бона в основата на двойния разстрел, четем още на първа страница. Темата за престрелката в автокъща "Илчев" в харманли и смъртта на двамата млади мъже е разработена на фолиото – 6 и 7 страница. Текстът е богато илюстриран със снимки от мястото на събитието.

Апаши от Димитровград тарашат домове в Хасково, с въпросителна накрая пише изданието на криминалната си страница. Според вестника обирите на жилища в областния град са дело на димитровградска банда.

Малките пунктове за отпадъци затвориха, четем на 4 страница. Причината е финансовата криза и близо 200 процентното спадане на изкупните цени.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини