От х:

Днес в x:

Фатална жена в дъното на трагедията в Харманли

"Млада харманлийка с фигура и лице на манекенка завъртя главата на Диян. Той беше луднал по нея и бе готов на всичко, за да изпълни всяка нейна прищявка. А те не бяха малко..."
Това се говореше вчера в Харманли за трагичната двойна смърт в автосервиз "Илчев", пише вестник "24 часа".
В понеделник следобед в спор за липсите от касата на автокъщата 32-годишният управител Диян Пенев уби с 2 изстрела собственика на салона 36-годишния Янчо Илчев, след което се гръмна в главата със законния си 9-милиметров пистолет "Глок".
"С дамата се запознаха преди около година на фолкпарти в хотел "Приказките". След това се тръгна - коли, дрехи, козметика, маркови заведения, всякакви екстри. Беше обсебен. Явно накрая не успя да си надмогне над масрафа", обобщиха запознати, пожелали анонимност.
Преди около 10 години Диян Пенев, който е от Симеоновград, започва да работи за съгражданите си братята Янчо и Илчо Илчеви. Откритият паркинг на изхода на Харманли за Хасково постепенно просперира. "Братята имаха широк гръб и подкрепа, но в града не се знае почти нищо. Факт е обаче, че те са най-големият местен инвеститор. Жалко, защото наливаха свежи пари в икономиката на общината", коментираше се вчера.
С годините Илчо Илчев се пренася в Австрия, успява да си купи апартамент там и се специализира в събиране на стари возила и организира транспорта им в България. В бившия промкомбинат "Дружба" фирмата оборудва голяма и модерна работилница за изчукване и боядисване на внесените автомобили. Страст на вече покойния Янчо са конете. Заведение в строеж в центъра и магазин за играчки допълват провинциалната бизнес империя.
На Диян се поверяват все по-отговорни функции. Братята имат доверие на служителя си и го назначават за управител на борсата с около 300 коли от всеки ценови сегмент, бусове и джипове. "Последно бе на заплата 1500, но получаваше и процент от всяко продадено возило, така че средния му месечен доход бе към 2500 лева", разказаха хора от бизнеса.
За стандартите на градове като Симеоновград и Харманли и нуждите на 32-годишен ерген приходът е повече от приличен.
"Основен мотив за престъплението са неуредени финансови взаимоотношения, но се проверяват и други версии", каза шефът на ОДП - Хасково комисар Атанас Ненков. Според предполагаемата схема Диян смотавал и неосчетоводявал приходи от лизингови договори или ги забавял, като се оправдавал с трудности от страна клиентите. Ревизията преди няколко месеца показала липси от около 60 000 лева, а следващата отпреди десетина дни - между 30 000 и 50 000 лева, уточниха отлично осведомени.
"Не знам да е имал някакви конфликти. Чухме се последно към 12,30 часа по обяд в понеделник. Запалих колата в гаража, а тя задейства алармата. Звъннах, за да го питам какво да правя, звучеше спокойно. Не знам и не е казвал да има кредити", разказа потънал в сълзи бащата на Диян - Кирил.
"Колко е несправедливо всичко. Вместо този човек да бъде изгонен отдавна, вижте какво причини", ридаеше пък бившата кметица Румяна Бозукова, втора братовчедка на разстреляния Янчо.
Към 14 часа следобед в понеделник собственик и управител се усамотяват на четири очи в лъскавата стъклена сграда на автосалона. "Фактическата обстановка още се изяснява до заключението на балистичните експертизи. В помещението са произведени общо 5 изстрела. Трите проектила са в телата на мъртвите, два в стените на офиса", съобщи шефът на РПУ - Харманли Нено Ненов.
Две служителки на фирмата, едната от които бременна в 8-ия месец, са най-близо на двора до гърмежите и изпадат в шок и паника. После им се налага да коригират показанията си, че са видели един от двамата да изскача навън и да крещи. В 14,10 часа на тел. 166 е получен сигналът за престрелката. "Викайте полиция", са последните думи на Диян, които идват иззад вратата. Той е все още полужив, а двамата с опонента си лежат в локва кръв от двете страни на офисното бюро на първия етаж.
Спешните медици товарят младия мъж с пръснат череп в линейката, но той издъхва малко след това. Погребват двамата в едно и също гробище.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини