От х:

Днес в x:

Ловът на бездомни кучета продължава, ветеринарите днес са в Бадема

    Залавянето и обработката на бездомните кучета в Хасково продължава от днес. „Ветеринарни практики“, с които общината сключи договор за обезпаразитяване и кастриране на уличните кучета, отново са в областния град, за втори път след юли, когато бяха обработени 50 животни.

    Рано тази сутрин акцията на ветеринарите започна в района на църквата „Св. Богородица“, където бяха упоени и заловени 3 кучета. След това ловът продължава в квартал Бадема.

    Обработката на животните става в бившата ОСМА, където общината прави временен приют. Той обаче все още не е в експлоатация, защото няма лиценз.

    Залавянето но бездомните кучета по улиците на Хасково става с възлагателно писмо от общината. От администрацията пък се ръководят от постъпилите сигнали от граждани и насочват ветеринарите в съответния район на града.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Пр
      Приятел на човека
      31 -13
      09:02, 17 авг 2017
      В кв.,,Орфей"има 24 часово присъствие на огладнели и озверели глутница кучета. Трябва ли да изядат човек ,за да се вземат мерки. Защитавайте хората Моля Ви,все пак децата ни играят по парковете. Забранено е за домашни кучета да се извеждат на разходка в парка , а на бездомните кучета е разрешено всичко,, те имат право...Тези които ги защитават да си ги приберат в дома си, да ги отглеждат.
      • Жи
        Живущ в "Орфей"
        3 -2
        15:31, 18 авг 2017
        Зад блок 37 в "Орфей" има полянка, която извършва ролята на развъдник и инкубатор за бездомни кучета. Преди там децата играеха футбол, сега никой не смее да доближи. По цели нощи не можем да спим от лая на псетата и се въдят все повече и повече. В размножителния период се събират глутници от по 15 и повече агресивни кучета, след което, естествено "идва" и новото поколение... Пред входовете постоянно има въргалящи се кучето. Това е ТОРМОЗ! ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ СЕРИОЗНИ МЕРКИ!
    • 2
      Aj
      Ajax
      16 -6
      10:12, 17 авг 2017
      На Каменна имаме същия проблем,моля институциите да се намесят!4-5 агресивни помияра лежат до магазина за месо и скачат по коли и хира йоито минават оттам.Пускахме жалби в общината-нищо,кога ще се направи нещо когато нахапят некое дете ли?
    • 3
      Ло
      Ловец
      22 -13
      11:01, 17 авг 2017
      Избийте помярите.Всичката мара втасала,че до кучетата допряхме.
      • Ан
        анти
        7 -17
        12:57, 17 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      11
      11111111111
      13 -4
      11:53, 17 авг 2017
      В кв.,,Орфей нощно време около 23:30, 24:00 часа се чува зловещ лай на кучета (около 20 поне) всяка нощ. Какво правим с тях?
    • 5
      АВ
      А В КУБА
      14 -8
      12:37, 17 авг 2017
      Явно в кв.КУБА положението с кучетата е същото като в Орфей ,като в Центъра , по Раковска , Каменни и въобще като в целия град....За Беливанов гласувахме-уж пари щели по тоя начин да се налеят в града?!? , но си искаме града без кучета от времето на Иванов ....и също така чистия град от времето на Иванов си искаме , и озеленения град ,пак от същото време си искаме....
      Много ли искаме , господа и особено госпожи управници- не ви ли бодат в очите мръсотията и погрозняването на града откак сте на власт-тъпия ви светофар е точно като "на прасче-звънче" примерно.....
      Толкова негативна енергия събирате от недоволството на хората , че не знам как спите спокойно......
    • 6
      ..
      ....
      14 -9
      12:59, 17 авг 2017
      В тоя град няма ли хора, които обичат кучетата и да искат да се справят хуманно с проблема? Само злобни коментари...
      Искате града да е като тези в Европа чист, хубав, спретнат, децата ви ви да живеят в сигурност и в безопастност, а вие самите не правите нищо по въпроса. Да не мислите, че в другите държави са с такова мислене?
    • 7
      Ба
      Баскервил
      10 -3
      13:45, 17 авг 2017
      На бездомните кучета е разрешено всичко,както и на циганите.Кво стана,имаше едни гелосани които щяха да изчистят България за един ден.
    • 8
      Ма
      Мария
      16 -5
      14:30, 17 авг 2017
      Много странно-всеки иска да му е чисто а в същото време масово се изхвърлят боклуци от тераси и коли.Откъде ли се взели тези боклуци по улиците.....Същото е положението и с кучетата драги ми коментиращи-да не смятате че кучетата и котките пат от небето.Всяко едно бездомно животно без значение какво е то е продукт на човешкото безхаберие и е признак на ниската ни култура. Всеки ден цъфват кашончета с нови кучета и котки-новородени(откъде ли). Ами за Бога не си натирвайте животни по улиците при първия появил се с тях здравословен проблем и ги кастрирайте след като не искате да се плодят. Приветствам общината за това, което прави. Това е грижа, макар и косвена за нас хората която ще доведе до намаляне разпрозстранението на много заболявания-ама това простия хасковски мозък няма как да го осмисли. По-лесно е д се действа първосигнално и по Сталински.
      • ..
        ....
        6 0
        09:41, 18 авг 2017
        Ако всички мислеха така Хасковов щеше да е Рай.
    • 9
      Ро
      Рочи
      0 -1
      10:02, 18 авг 2017
      Викайте Чилика тои знае как да се справи със проблема
    • 10
      Ир
      Ирина
      4 -1
      14:06, 18 авг 2017
      Изобщо не разбирам какви мерки е взела общината по този въпрос! Положението с кучетата си е все същото да не каже, че е и по-зле. Кмета ли трябва да изядат, някой заместник-кмет ли, или общински представител, за да се действа сериозно по проблема!!! В повечето големи градове по един или друг начин проблемът е решен, но в Хасково, с тези високо образовани и квалифицирани ръководни кадри накипрени в общината, въпросът по проблем, който вълнува почти всеки гражданин е най-удобно забравен! Като не им харесва да си вършат работата, да си ходят!
    Последни новини