От х:

Днес в x:

Групи от България, Румъния, Турция и Гърция забиват на рок феста край Марица

Рок банди от България, Турция, Румъния и Гърция ще се качат на сцената на Рок фестивала в Свиленград. Музикалното събитие край границата ще събере феновете на твърдия саунд на 18-ти и 19-ти август.

Фестивалът се провежда ежегодно с подкрепата на местната община и на спонсори от региона.

Рокаджиите ще приюти парк „Младежки” край река Марица. Откриването е на 18 август от 19.00 часа на вход “свободен“.

В това издание на сцената на рок феста в Свиленград ще се качат седем групи. Като първи в програмата в първия ден са домакините от Border land. След тях ще забият Brums’N’Noises от София – трибют на Guns N’roses. Хедлайнер за първата вечер ще бъдат Scars оf Tears - една от най-добрите гръцки групи с женски вокал. Имат издаден албум през 2014 г. в САЩ.

Втората вечер ще открие група Wild Horses, която ще изпълни известни кавъри, познати и обичани от всички. След тях на сцената ще звучат кавъри на Rammstein в изпълнение на групарите от Rammlied. Хедлайнер за втората вечер и второто международно участие ще запише група Saints 'N' Sinners от Истанбул. Те ще представят на феновете авторските си хеви метъл парчета. За феновете на по-тежката музика фестивалът ще завърши с Hed shot.

Още първото издание на рок феста в Свиленград от 2015 г. направи сериозна заявка за присъствие в рок календара на България. Създаването му стана по инициатива на свиленградската група Border land и събра на сцената девет групи, като хедлайнер беше група The R.O.C.K от Румъния.

През 2016 г. фестивалът се отличи със силно представяне на гръцката група WANTED и хедлайнера Alogia от Сърбия, които освен авторски парчета изпълниха и кавъри на Iron Maiden.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини