От х:

Днес в x:

Настаняват 12 старци с увреждания в дневен дом

Дневен център за възрастни с увреждания ще функционира в Димитровград, информираха от общината. Капацитетът на социалното заведение ще бъде 12 места. Той ще се помещава на втория етаж в сградата на бившата „Марбас" болница, над съществуващия Дневен център за деца с увреждания. Това съобщи днес Жанета Желева, директор на Дирекция „Социално подпомагане" - Димитровград по време на среща между представителите на институциите, ангажирани с предоставяне на социални услуги на територията на община Димитровград. Срещата се проведе в залата на 2-я етаж в общината и бе инициирана от Дирекция „Хуманитарни и социални дейности".

За да заработи новият Дневен център за възрастни хора със специални потребности, в определените за него помещения предстоят ремонтни дейности, които ще бъдат изпълнени по проект, с който община Димитровград спечели финансиране от Програма „Красива България". Това коментираха по време на срещата днес участниците в нея. Със заповед на Директора на Агенция „Социално подпомагане" е променен и капацитетът на съществуващия Дневен център за деца с увреждания - от 21 деца на 28, или общо в двете социални заведения ще бъдат настанени 40 души, обясни днес Жанета Желева, Директор на ДСП-Димитровград.

168 са децата от община Димитровград, регистрирани в дирекцията, като деца с увреждания и специални потребности. Една от целите на днешното събиране бе всички ангажирани с решаването на социални проблеми и предоставянето на социални услуги да работят в синхрон и заедно да търсят най-адекватните мерки за всеки един конкретен случай.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини