От х:

Днес в x:

Данъчните треснаха 5 акта на една фирма

15 санкции наложи НАП-Хасково от началото на годината досега по подадени сигнали от граждани за данъчни и осигурителни нарушения, информираха от хасковската дирекция.

Във фирма в Хасково, в която проверяващите са влезнали след жалба за неуредени служебни взаимоотношения, са констатирани нарушения на Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравно осигуряване. Съставени са общо 5 акта за липса на направени в срок задължителни осигурителни вноски на работници.

На търговец, притежаващ обекти в димитровградските села Върбица, Скобелево и Бодрово са издадени 4 акта за неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Установени са разминавания между касовите наличности и отчетите, както и не издаване на касови бонове.

Фирма в Димитровград, която е отказала на купувач да му издаде фактура, ще бъде санкционирана минимум с 300 лева за нарушение на Закона за счетоводството. Липса на касови бележки е причина за налагане на глоби на други трима търговци, притежатели на малки питейни заведения в селата Шишманово и Остър камък в община Харманли, както и в самия град Харманли. Техните актове ще бъдат на стойност най-малко 200 лева.

През януари в НАП-Хасково са получени и 2 сигнала за продажба на цигари от лица, които нямат регистрация по Закона за ДДС. Поради последващо отпадане на това изискване обаче, не са предприети контролни действия от страна на НАП.

Сигнали за нарушения на данъчните и осигурителни разпоредби НАП-Хасково приема на място в дирекцията в писмен вид и на телефон (038)609 402 и по интернет на адрес infocenter@nra.bg . Ако подателят държи да получи информация за резултатите от извършената проверка по неговия сигнал, е необходимо да остави координати за обратна връзка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини