От х:

Днес в x:

Скъсиха кандидатстудентския изпит по история с 1 час

Промяна в продължителността на изпита по история в пловдивския университет е наложена от Академичния състав на висшето заведение. Това стана ясно на организираната днес среща на кандидат-студенти и преподаватели в Дома на учителя този следобед.

Изпитът ще се провежда за 4, вместо за досегашните 5 астрономически часа, обясни гл.ас д-р Румяна Комсалова от ПУ. Оценката ще важи за следващите 3 години. Могат да се явяват и ученици, които не са завършили средно образование.

ВУЗ-ът предлага 10 специалности с приемен изпит история.

Предварителният изпит по предмета ще се проведе на 4 юни, а редовният на 15 юли.

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" изпитът е в същия формат, както предходните години. Темите са 18. Предварителният ще се проведе на 26 април, а редовният - на 16 юли. Времетраенето също е 4 часа, каза проф. Георги Бакалов, предподавател по история в СУ. УННС предлага най-малко специалности с приемен изпит история. Те са само 5. Изпитът е във формата на тест като 40 въпроса са по история, а останалите 40 - по български език и математика. За специалност "Право" се взема под внимание само оценката по история, обясни проф. Димитър Саздов.

Ще бъдат допуснати кандидати с минимален бал 8 единици. Повече информация My Webpage
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини