От х:

Днес в x:

33-ма от Езиковата получиха немски дипломи и шанс да учат във ВУЗ

    33-ма дванадесетокласници от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” получиха немски дипломи на официална церемония в художествената галерия „Атанас Шаренков”. Първа по успех е Ваня Храмова.

    Дипломите на зрелостниците връчи Йорг Каснер – координатор на централната служба за езиково обучение в България. На тържеството присъства и Сибел Шабанска – консултант-координатор по немски език за Южна България. Сред гостите бяха родители, роднини и приятели на успешно представилите се на изпита.

    „Сертификатите важат за цял живот и за целия свят. Това е най-високото ниво за учене, за работя”, обясни преподавателката по немски език Катенка Ласкина. Тя уточни, че чрез дипломите зрелостниците могат да започнат обучение във ВУЗ в Германия. Именно сертификатът е гаранция, че учениците владеят езика на достатъчно високо ниво.

    Поздрави към дипломантите и гостите отправи директорът на гимназията Деян Янев. Той пожела на зрелостниците да използват немските си езикови дипломи така, че да им донесат големи успехи в бъдеще.

    Анета Кутелова  

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      Хаскво
      14 -28
      20:22, 8 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Di
      Diplomant
      13 -12
      20:35, 8 май 2017
      Ти имаш ли дсд диплома? Нееее,тогава ще мълчиш! Тъпа жалкарка!!!
    • 3
      Бр
      браво
      21 -4
      20:40, 8 май 2017
      Ако съдим по правописните грешки, колега, децата може би знаят немски по-добре, отколкото вие български език! Стига сте плюли и мрънкали! Успех, деца!
    • 4
      Xt
      xt
      13 -8
      20:47, 8 май 2017
      Познавам няколко поколения завършили там, единици са успелите, камо ли с техен бизнес. Всички са някакви служители. Вземат ви децата, а вие ревете от кеф :) Единици успяват да се откъснат от този капан.
      • Xm
        xm
        5 -4
        08:41, 9 май 2017
        Ти твоето дете си го остави тук, да бачка за 400 лв в Язаки с диплома за инженер магистър и владеене на чужд език и реви от кеф, че си е останало тук!
    • 5
      Ро
      Родител
      10 -4
      22:28, 8 май 2017
      Господин Директор, предполагам че знаете колко са стресирани учениците от 8-ми ,,б" клас от начина и методиката на преподаване на госпожицата по немски език. Моля вземете мерки децата с желание да ходят на училище и с удоволствие да учат езика който са избрали !!!
    • 6
      Не
      не са виновни другите
      4 -1
      10:06, 9 май 2017
      Не са виновни другите че децата отиват там, а НИЕ! Недейте да пишете глупости ами излезте да протестирате - не видяхте ли пак какво правителство ви "организираха"! Само мрънкате по форумите, а децата си напускат ....За това са виновни не директора на училището и децата а всички, ВСИЧКИ! които допуснахме и продължаваме да допускаме това да се случва с държавата ни! Вразумете се хора, трябва да се обединим и да се борим!Само протести до дупка иначе си правят каквото си знаят и ни броят за овце. Елитни училища трябва да има и деца трябва да учат там, но средата която предлагаме на децата в България трябва да е друга за да остават тук и да не си тръгват.Кой ми кажете мисли за това? Истината е че на никой не му пука какво става, искат само да крадат ....
    Последни новини