От х:

Днес в x:

Пъстър майски културен календар в Хасково

Изображение 1 от 2

    Задава се пъстър май в културния календар на Хасково. Месецът изобилства от събития - театрални постановки, среща с писатели и представяне на книги, концерти.

    В афиша като отварящи майската програма са трупата на Старозагорската опера, която гостува с „Вълшебната флейта“ на 4-ти май на сцената на читалище „Заря“. На същата дата в зала “Дружба“ е и концертът на НФА “Филип Кутев“ с ФТА “Хасково“.

    На 6-ти май в деня на българската армия и храбростта след тържественото полагане на цветя пред паметника на Незнайния войн, започва 11-тия преглед на младия талант, който се провежда под патронажа на кмета на Хасково.

    На пети май градът е домакин на 15-тото издание на Националния фестивал на камерния танц и танцово шоу. Денят на Европа 9 май ще бъде отбелязан с хепънинг. Дните от 9-ти до 12-ти май са наситени с литература - четения, срещи и премиери на книги в рамките на Националната библиотечна седмица.

    В края на седмицата, на 13-14 -ти май, след година прекъсване Хасково отново домакинства на състезание по автомобилизъм. Надпреварата „Писта Хасково“ е Втори кръг от Националния шампионат на затворен маршрут.

    На 20-ти май в парк Кенана традиционно среща ще си дадат самодейни фолклорни състави в рамките на 52-то издание “Китна Тракия-пее и танцува“. На тази дата Хасково става и част от международната инициатива Нощ на музеите. Тогава Регионалния исторически музей ще остане отворен за посетители и след полунощ.

    В Деня на българската просвета, писменост и култура 24-май почит към будителите хасковлии ще отдадат, като се включат в шествието от зала "Дружба“ до пл. „Свобода“, където ще се проведе церемонията по награждаването на заслужилите преподаватели, деятели в областта на културата и музейното, и библиотечното дело.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Зе
      Зелен Павиан
      5 -1
      08:26, 3 май 2017
      Атомни сте :)))
    • 2
      Ko
      koKo
      7 -4
      11:19, 3 май 2017
      Всичко е много хубаво, Хасково иманужда от културни мероприятия, но ми омръзна да гледам как тази безгласна буква кмета ни се занимава само снеща от този род,а важните дела е оставил на индивиди като Жана , Балкански и други подобни ....срам срам
    • 3
      Ko
      Kokoshka
      8 0
      14:27, 3 май 2017
      Не е така,наш кмет си върши работата много стратегически,освен извънкласните дейности(там с културните мероприятия и рязането на лентички) всяка седмица,под патронажа на Жоро Гела, си ходи на посещения във вражеския лагер на софиянци....
    • 4
      Ив
      Иван
      5 0
      14:35, 3 май 2017
      Имате грешка в заглавието трябва да е "Пъстър МАЙМУНСКИ БАНАНОВ календар в Хасково".
      :)))))))))))))))))))))
    Последни новини