От х:

Днес в x:

В Димитровград представиха уникален календар с летоброене

    Уникален календар с летоброене от "Септември до септември" бе представен днес в двора на градската библиотека в Димитровград. Събитието беше по повод празника на града и 73 години от създаването на Димитровград.

    Календарът е илюстрован със снимки на картини от фонда на местната художествена галерия „Петко Чурчулиев“, творби на видни български художници.

    Целият подбор от живописни картини е в червено, подтикващо зрителите да се замислят какво е мястото на този цвят в живота на всеки човек.

    „Когато говорим за него, имаме още усещането за аленото, пурпурното, кармина или кръвта. Обичан от едни, мразен от други, червеният цвят почти неспокойно ни приковава и поражда нарастваща чувствителност, докато го наблюдаваме“, казват създателите на календара.

    Календарът беше представен от актрисата Антоанета Станчева и кметът на общината Иво Димов.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ун
      Уникат
      11 -1
      15:24, 2 сеп 2020
      Уникално, сътворено от един излъгал кмет. Щом като е за Димитровград да отрази минало или инициативи за Димитровград, а не статични плакати.
    • 2
      Ди
      Димо Ивов
      2 0
      13:12, 4 сеп 2020
      Най-добрият кмет сред склададжиите ...и най-добрият склададжия сред кметовете...а и беше член на комисия в парламента с "истинска" диплома за висшо...
    Последни новини