От х:

Днес в x:

"Асти АБ" спечели футболния турнир в Хасково за Купата на АБФ

Изображение 1 от 6

    Отборът на ФК "Асти АБ" грабна Купата на АБФ (Асоциацията на българските футболисти), след като спечели турнира в Хасково за деца до 12 години. Надпреварата се проведе на изкуствените игрища в парк "Кенана".

    По пътя към трофея възпитаниците на треньора Драгомир Топалов не допуснаха нито един гол във вратата си, като се наложиха последователно с 3:0 над връстниците си от ФК "Димитровград 1947" на 1/4-финала, с 2:0 над АФК "Хасково" на 1/2-финала, а в спора за първото място надиграха с 3:0 и тима на ФК "Свиленград 1921". В малкия финал за третото място в турнира от национална програма "Децата и футболът" децата на ФК "Хасково 1957" разгромиха с 4:0 съгражданите си от АФК "Хасково". В мача за 5-о място в крайното класиране малчуганите от ФК "Димитровград 1947" спечелиха с разгромното 6:1 градското дерби срещу ФК "Бригада" (Димитровград), а в спора за седмото място ФК "Харманли 04" прегази със 7:1 ФК "Слънце" (Хасково).

    На официалната церемония по закриването на турнира организаторите от АБФ, БФС, ММС и Община Хасково раздадоха пълна футболна екипировка и топки на всеки един от осемте участващи отбора. Генералният спонсор на националната програма "Децата и футболът", бе осигурил девет индивиални приза за най-добрите състезатели в турнира. Наградите връчиха председателят на Областния съвет на БФС-Хасково Митко Маринов, секретарят Георги Попиванов, генералният секретар на АБФ Георги Бойчев, председателят на съдийската колегия към БФС-Хасково Васко Петев и местните футболни легенди Костадин Латинов и Георги Александров.

    За футболист №1 на турнира бе обявен Павел Георгиев ("Асти АБ"-Хасково), а освен купата победителите в турнира получиха още три индивидуални приза - Драгомир Топалов за треньор №1, Николай Анастасов за най-добър вратар и Радослав Стоянов за най-добър защитник. Виктор Костадинов (ФК "Свиленград 1921") стана стрелец №1 с 8 гола и бе обявен за най-добър нападател, а съотборниците му Михаил Ставрев и Димитър Марков бяха отличени като най-техничен и най-полезен състезател. Виктор Чакъров (АФК "Хасково") пък бе избран за най-добър полузащитник на турнира.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини