От х:

Днес в x:

Млади лесовъди показаха на математиците как се сади борче

Изображение 1 от 5

    Младите лесовъди от 12-ти клас на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” показаха на връстниците си от биологичната паралелка в Природо-математическата гимназия как се засажда борче.

    Илиан, Добромир и Диян, които са с мерак да продължат образованието си и след завършването на гимназията тази година в инженерните специалности в Лесотехническия университет, дадоха ценни съвети на биолозите от хуманитарната гимназия за озеленяването.

    Момчетата донесоха 50-сантиметровите фиданки на белия бор, които сами са отгледали в часовете по практика докато станат готови за вкореняване, в двора на математиците. Акцията им е посветена на Седмицата на гората. Освен в математическата гимназия, фиданки от Царската гимназия са получили и всички останали училища в града. Ще бъдат засадени още  20 дръвчета от вида американски червен дъб. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пр
      Правопис
      3 0
      13:56, 4 апр 2017
      Моля, коригирайте в заглавието - Садя(засаждам), не СЪДЯ
    • 2
      Що
      Що
      2 0
      14:17, 4 апр 2017
      Е, що, може да са го осъдили борчето... ;))))
    • 3
      Не
      Незапознат
      2 0
      17:06, 4 апр 2017
      В последно време стана мода или хит да се сади нещо в училищни дворове или около тях.През два три дена четем къде,какво и кое у-ще е засадило нещо.Няма лошо.Но защо от редакцията не се размърдат и без да ги вика някой да покажат там където преди една година да кажем се е посяла подобна флора?
    • 4
      Бо
      Борче на сянка
      0 0
      19:42, 4 апр 2017
      Браво на лесовъдите! Специални поздравления за 11 д клас!!!
    Последни новини