От х:

Днес в x:

Прокуратурата влиза в сарая на Аталай в Текето

Проверка на хотела край хасковското село Текето, известен като "сарая на Аталай", е разпоредена от окръжния прокурор Иван Ванчев. Това става след серия от публикации в местните медии за скандална сделка, при която комплексът, строен с дарения, стана частна собственост на фирма на сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай – Ревин.

За съмнителните обстоятелства около хотела обяви в края на миналата година кметът на Хасково Георги Иванов. Той каза на брифинг, че знае фирми, които са дарили по 100 000 лева за изграждането на луксозния комплекс, който по-късно мистериозно бе прехвърлен на частна фирма.

Първата копка на обекта бе направена от лидера на ДПС Ахмед Доган. Изпълнител е хасковската строителна фирма "Монолит", чийто шеф Иван Стаматов сега е депутат.

Хотелът е открит тържествено през 2007 година. През септември същата година собственикът на парцела, върху който е строено – общинският съветник от Хасково Сунай Алиев продава част от земята заедно с новопостроената сграда на фирма "Антора", чийто пълномощник е Ревин Аталай – депутатският син. Сделката е за 30 000 лева.

Само няколко месеца по-късно – през април 2008 година, имотът е деклариран в общинската данъчна служба на стойност 640 000 лева.

Подробности около строителството, помпозното откриване и съмнителните обстоятелства около луксозния сарай бяха обект на доста публикации в хасковските медии през последните седмици. По думите на окръжния прокурор Иван Ванчев, обвинението се е самосезирало именно по публикации в медиите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини