От х:

Днес в x:

Спират детските на 274 семейства заради отсъствия, изоставиха 5 деца за месец

274 семейства от областта ще останат без детски помощи заради отсъствието на децата им от училище и от детска градина, съобщи на пресконференция днес гласният специалист от регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково Васка Атанасова.

Прагът от 5 неизвинени отсъствия са направили 250 ученици, за което ще бъдат санкционирани 238 семейства. Най-много бегълци има в община Димитровград – 52 ученици, следвана от община Хасково – 50, а най-малко в Маджарово – само един.

Максимумът от 3 неизвинени отсъствия са направили 37 деца от предучилищна възраст, за което от детски ще бъдат лишени 37 семейства. Най-много отсъстващи има в община Хасково – 12 малчугани.

От дирекцията съобщиха още, че само през миналия месец в регистъра за осиновявания са вписани 5 деца, а в същото време са осиновени две в България. От началото на годината са осиновени общо 5 деца, а през миналата – 37 като 16 от тях са зад граница.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    Незапознат
    5 0
    18:22, 30 мар 2017
    Като изключим че това е само върха на айсберга наречени неизвинени отсъствия кажете за колко време ще са лишени от тези детски помощи?
  • 2
    53
    534274
    5 0
    06:19, 31 мар 2017
    Дали някой вярва, че отсъствията са толкова малко. А извинените..., които в повечето случаи достигат допустимия от закона лимит. Те ни лъжат, че ходят на училище, а ние им подаряваме дипломи, неотговарящи на критериите за знание и можене. След това нещата продължават и във висшите учебни заведения. Там си затварят очите за неграмотността и пак прощават, за да съществуват самите те - повече от 50 са нали. Скоро ще станат повече и от децата, както и хилядите, нароили се професори, дето растат прогресивно всяка година, без да има полза от това да държавата. Аман от купени дипломи и титли на всички нива. Затова сме на този хал.
Последни новини