От х:

Днес в x:

Два сигнала за агитация в Хасковско в деня за размисъл

Два сигнала за агитация са постъпили в Районната избирателна комисия в Хасково днес. Единият е за раздаване на агитационни материали – шапки и тениски на Животинския пазар в областния град. Той е постъпил в РИК от полицаи, които спрели за проверка мъж в хасковския кв. „Орфей”. При обиска униформените открили в найлоновата му торба шапка и тениска с логото на политическа партия. Гражданинът обяснил, че се сдобил с тях от Животинския пазар. В резултат на това е иницирана незабавна проверка на тържището, където полицаите действително се натъкнали на кашони с пакетирани тениски и шапки, оставени под навес. Собственикът обаче обяснил, че били оставени там от мероприятие на партия преди 15-тина дни и не били подготвени за радване. „Задължихме собственикът да прибере кашоните, за да не се виждат от минувачите”, каза предеседателят на Районната избирателна комисия Георги Димитров. Той допълни, че по случая дежурният прокурор е откзал да образува досъдебно производство, тъй като не са налице данни да нарушение.

Другият сигнал за агитация днес е за разлепени плакати на табло до кметството в харманлийското село Лешниково като в съседство имало секция. Според Изборния кодекс агитационните материали трябва да са на отстояние от секциите на минимум 50 м. По случая се извършва проверка и резултатът от нея ще стане ясен по-късно през деня.

По-късно от Районната избирателна комисия уточниха, че при извършената проверка не са открити нито плакати, нито табло. От там допълниха още, че блюлетините са раздадени по всички секции, които са запечатани и се охраняват от полицаи.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    0 0
    19:08, 26 мар 2017
    Защо триете коментари?
Последни новини