От х:

Днес в x:

Влагата откърти едно от паната на фасадата на театъра

    Едното от петте красиви пана на фасадата на хасковския театър откъм булеварда се е откъртило от влагата. За това сигнализира единият от двамата автори на декорацията – Михо Михов. Двамата с Николай Колев изработиха и поставиха петте пана на фасадата при ремонта на сградата по “Красива България” преди повече от 10 години.

    Видимата причина за рухването на паното е влагата. Заради нея се е откъртила и мазилката точно над повреденото пано.

    “Влага избива и над останалите. Ако не се вземат мерки, те също ще се повредят. А това е скъпо, монументално изкуство”, сподели Михо Михов. Като автор той често наглеждал състоянието на паната и няколко пъти е сигнализирал за избилата влага, още при предишния директор на театъра – Боил Банов.

    От театъра коментираха, че проблемът е от години. Теч имало не само отвън, но и вътре в сградата. Особено тежко било положението тази зима заради обилните валежи.

    От общинската администрация съобщиха, че не са запознати с проблема, но веднага изпращат специалисти, които да огледат пораженията и да преценят какво да се направи, за да се спаси една от най-красивите сгради в Хасково.

    Днес театър „Иван Димов“ чества своята 90-годишнина.

    “Театър, обичам те!” е мотото на концерт-спектакъла, който започва в 19 часа. В него ще се представи театралната трупа, група “Остава” и камерен оркестър – Хасково, сценичната композиция е на Елин Рахнев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ст
      Стар хасковлия
      16 -12
      08:30, 17 фев 2017
      По времето на втория мандат на Г. Иванов, Зл. Марчев извърши ремонта. И като всичката им работа/без краденето/, е направна с к...а си!
    • 2
      Въ
      Вълчо Драгнев
      24 -1
      08:42, 17 фев 2017
      Честит празник на театъра, да сте живи и здрави!
    • 3
      Мо
      МОЛЯ и ВОЛЯ
      15 -3
      10:19, 17 фев 2017
      Кмете кмете къде си? Градът ни се руши.
    • 4
      Къ
      къде е кмета ли?
      17 -4
      10:49, 17 фев 2017
      Кмета е там, където беше когато снега, леда и боклуците блокираха града - спи в кабинета на топло.
    • 5
      Хм
      хм
      9 -1
      10:54, 17 фев 2017
      В края на миналия месец имаше постановка в театъра, коридора на първия етаж (към булеварда) беше целия с наредени кофи, защото течеше вода от тавана. И това на първия етаж, на втория сигурно е било още по зле.
    • 6
      66
      66666
      11 -2
      11:02, 17 фев 2017
      то не е само да се ремонтира иска се и малко акъл!!!!в тази си част където е протекъл покрива е равен като гледам парапета даже е нещо като тераса трябва общината да качва екопрогрес след спиране на снеговалежа да изхвърлят снега иначе колкото и добре да се направи като се топи бавно снега рано или късно протича
    • 7
      Xx
      XXX
      13 -1
      14:02, 17 фев 2017
      Честит рожден ден на театъра в Хасково!Бъдете живи и здрави,уважаеми актьори,режисьори и сценични работници!И все така успешни!Надявам се ,че общинатаще намери средства за ремонт,защототова е една от най- красивите архитетурни театрални сгради в страната.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини