От х:

Днес в x:

Трима изгърмяха в акцията на полицията, двама се разминаха на косъм

Изображение 1 от 6

    Шофьори на камиони се отърва на косъм в Хасково от здрава глоба и куп административни главоболия при проверка от мащабната акция, която започна  днес във всички държави-членки на ЕС.

    При една от проверките на спрян водач в района на автогарата тази сутрин тестът за алкохол на дрегера е  отчел 0.48 промила. От санкциите го делят всъщност само 0.02 пункта или една капка алкохол. Ако я беше поел глобата не му мърдаше, тъй като допустимата норма е 0.5, пошегуваха се майстори на дългите преходи зад волана, тествани неведнъж с полицейския уред.

    Вещи спецове на чашката пък разсъждаваха, че промилите са вероятно остатъчни от снощи, тъй като шофьорът е „полял“ победата на Гришо.

    Още една положителна проба за алкохол е засечена при проверките по булевард „Съединение“ тази сутрин. При теста дрегерът заковал на 0.30 промила.

    И двата случая обаче са в допустимите норми, заради което нарушение няма, подчертаха пътните полицаи.

    В рамките на около два часа четири екипа – три полицейски и един на агенция „Автомобилна администрация“ бяха проверили общо 27 водачи на товарни автомобили и автобуси. При инспекцията са констатирани три нарушения – единият карал без включени задължителни светлини, друг с изтекъл годишен технически преглед, а трети не носил малкия талон на автомобила, което е задължително по Закона за движение по пътищата.

    Днешните проверки са част от операцията, която се провежда във всички държави-членки на европейската организация на службите на пътна полиция TISPOL. Те са насочени предимно към пресичане на трафик на хора, за превоз на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и други.

    Операцията по засилен контрол ще продължи до края на седмицата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ст
      Стар шофьор
      51 -4
      13:22, 13 фев 2017
      По добре да контролират циганските каруци по околовръстното на Димитровград , които са постоянна заплаха за ПТП и карат "по хавата " си, без да спазват никакви правила за движение по пътя.
    • 2
      Мо
      МОЛЯ и ВОЛЯ
      41 -11
      13:55, 13 фев 2017
      Контролирайте циганите ,защото наближиха изборите и ГЕРБ да не йм плати по няколко лева.
    • 3
      Ko
      kokoshka
      7 -3
      19:42, 13 фев 2017
      браво така се прави
    • 4
      Go
      GOST
      0 0
      22:49, 14 фев 2017
      Поздравявам ви за премахнатия коментар!!!
    Последни новини