От х:

Днес в x:

Новият областен управител Минко Ангелов: Ако има чистка, ще е заради партийни позиции

    Новият областен управител Минко Ангелов влезе днес за първи път в кабинета си в държавната администрация в Хасково. Около час е продължила предварителната среща между него и предшественика му Станислав Дечев от ГЕРБ.

    Доскорошният титуляр, който вчера беше сменен заедно с още 13 губернатори с решение на служебното правителство, е коментирал теми с наследника си по отношение на започналата работа за предстоящите избори, за ситуацията с бежанците, които се намират в лагерите на територията на Хасковска област, за продължаващото строителство на оградата по границата с Турция и за нивото на водоемите в момента.

    След срещата на четири очи Станислав Дечев и Минко Ангелов дадоха и общ брифинг, на който присъства и заместник-областния управител Валентин Ангелов.

    По протокол първи пред медиите говори досегашният областен на Хасково Дечев. Той оцени управленския си престой като труден, а последната година като много тежка заради бедствията в региона и размириците с бежанците. Трудно беше, но се справихме успешно, не допуснахме да има жертви, обобщи Дечев. Той уточни, че през последната година спадат случаите на нелегално преминаване на границата на територията на Хасковска област. В момента в бежанския лагер настанените са под 2000 души. Освен това в момента се работи и по последните 11 километра от оградата по границата с Турция, която се изгражда на територията на Хасковска област. От понеделник машините ще са вече на терен и има произведени 2 километра ограда, които веднага ще бъдат изпънати, поясни още Дечев.

    По повод мотивите, които служебният кабинет Герджиков изтъкна за смяната на една дузина областни управители, в това число и неговата-че така ще се гарантират прозрачни и честни избори през март, понеже губернаторите можело да влияят на вота в регионите си, Дечев подчерта: Този мотив специално мен ме огорчи. Администрацията, която ръководех до вчера вече започна подготовка за изборите за парламент. Смятам и че последните избори -за президент в Хасково минаха спокойно и некомпрометирано. В един изборен процес областните управители са по-скоро поддръжка, така че не приемам упреците за политически натиск от тяхна страна.

    Дечев подчерта още, че като цяло смяната не е била изненада за него, а по-скоро логична, тъй като е ясно, че областните управители са политически длъжности.

    Той пожела успех на своя наследник Минко Ангелов и посочи, че винаги е отворен да помага по което и да е време и по какъвто и да е въпрос, свързан с работата му на областен. Дечев заяви, че от тук насетне го очаква много работа в ГЕРБ като участник в подготовката за изборите в Хасковски регион, а и като една от най-солидните номинации за народен представител от региона до момента.

    Минко Ангелов от своя страна започна изявлението си с благодарности за гласуването му доверие от кабинета. Той посочи, че не е правилно нито да бъде наречен бивш кадър на АБВ, нито човек на БСП. „През каквато и партийна позиция да сте ме виждали досега, тя е била свързан по-скоро като представител на бизнеса и защитавайки неговия интерес“, посочи Минко Ангелов. Неговата кандидатура е била предложена от човек от екипа на президента Румен Радев, а не от самия държавен глава, както беше тиражирано. Ангелов посочи, че макар със самия президент да са били съученици в Математическата гимназия в Хасково, те не са били близки и дори се познавали съвсем бегло.

    Като първи приоритети, с които ще се захване още в следващи дни Ангелов посочи-среща с РИК, за да разбере до къде е стигнала работата по подготовката за изборите и среща с Областния кризисен щаб заради ситуацията около снеготопенето и набелязване на превантивни действия при случай на повишаване нивото на водоемите.

    Той уточни, че не възнамерява да прави драстични промени в състава, с който ще работи в областна администрация, но ако има такива, те ще са заради политически позиции на хората в определени партии.

    „Макар и краткото време, за което поемам областната администрация, знам, че позицията е натоварена точно в момента с много отговорности. Областната управа е отворена за всички граждани и за проблемите на бизнеса. Най-важното в момента, с което се захващам обаче е да работя за това да се даде равен старт на всички партии, които ще участват в изборите, да се пресече практиката, от която и аз съм бил потърпевш - за натиск от различни държавни и общински служби и влияние върху вота“, подчерта новият областен управител на Хасково Минко Ангелов преди да се настани в кабинета си.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Сл
      случаен минувач
      82 -19
      12:15, 9 фев 2017
      Много станаха тези случайности.Случайно съученици с Радев,случайно в политиката да защитава бизнеса.Толкова е сърцераздирателно,че ха ха човек случайно да му повярва.
    • 2
      Ви
      Вила
      70 -27
      12:18, 9 фев 2017
      Сега г-н Ангелов моля ви обърнете внимание на г-н Станков директор на ОДБХ Хасково за принуждаване за гласуване за ГЕРБ или ще бъдат изгонени или върху бизнеса за изнудване за пари или много проблеми с тях обърнете внимание
    • 3
      Ха
      хахахах
      56 -15
      12:18, 9 фев 2017
      "Oт човек от екипа на президента", някой съученик или нещо, нали сме си от един край :D
      Ама в интерес на истината и ние това казваме, че си човек на някой от БСП (какъвто е екипа на Радев)
    • 4
      12
      12
      40 -11
      12:19, 9 фев 2017
      румен стоянов и той да си ходи
    • 5
      Ат
      Атанас Николов
      57 -6
      12:38, 9 фев 2017
      Не пишете глупости!Какви съученици са били г-н Ангелов и президента!Румен Радев е завършил математическа гимназия !Минко Ангелов ТМАСС гр.Хасково!
    • 6
      Х
      х
      46 -19
      12:59, 9 фев 2017
      Жална ни майка хасковлии.
    • 7
      Ер
      ЕРУДИТ
      42 -7
      13:10, 9 фев 2017
      Тмасс -агрикол колидж
      ерудиран човек :)
    • 8
      62
      621485
      53 -21
      13:31, 9 фев 2017
      Айдеееееее! Почна се пак с шуробажанащината до девето коляно. Ндсв, бсп и дпс са си близки от времето но голямото ограбване, дето изобщо не е спряло. Царски маймунджилъци. Да се отвори път на закъсалия бизнес - своя и на приятелския кръг. Комунистите не са слизали от властта, но ндсв сложиха капака на кражбите. От тях дори един не остана да не е милионер. Затова се стопиха. Алчността ги уби. Ама сега правят пак опит да се върнат във властта, а с тях бсп и дпс и то без никакво прикритие. Някой от вас да е вярвал, че продажници ще оставят без власт и пари други продажници........ама добре че съвсем се издадоха, пък и бившия феодал се обажда, за да се намеси. Няма кой да гласува за вас в хасково. Не успяхте да подкупите всички. Голям резил, ама лъсна навреме. Промяна със стари к...и не става. Курнелия се износи, преди да се овласти като министър. Това разсмърдяване е за последно. Съдът да ви вземе парите от кражбите. Това искат хората. Корупцията започва от вас. Вземете пример от румъния. Само в троловете ви е силата, защото парите са у вас. Ама иде видовден, макар че много се забави.
    • 9
      Em
      emc2
      50 -29
      13:41, 9 фев 2017
      Шапки долу пред падналите герои от ПП ГРОБ!

      • Sc
        sci fi
        3 -2
        00:31, 10 фев 2017
        Не пп, а опг.
    • 10
      By
      bydlo
      22 -5
      13:56, 9 фев 2017
      Тия двата костюма на снимките какви са и от къде са ? Нас българите какво ни засяга това че, се ръкостискат ?
    • 11
      Ем
      ЕМО
      61 -23
      14:20, 9 фев 2017
      Станислав дечев преди пет месеца на частичните избори за кмет на кметство в с. Тракиец цял ден висеше с добри беливанов пред секцията в селото.
      С какво право ? Същият притискаше хората да гласуват за представителя на герб. След победата на краси избяга ката мишок. А сега герджиков му показа къде му е мястото.
    • 12
      Ха
      ХА ХА ХААААААА
      38 -12
      14:43, 9 фев 2017
      Господа не съученици а съселяни от село Славяново искате да кажете. Това е по важно от съученици. Живи комици.
    • 13
      Да
      да полудееш
      43 -18
      14:49, 9 фев 2017
      Абе този новия, Минко, не знае ли че не може да дискриминира хората на политически принцип. Определено демокрацията не му е тема! Някой да му обясни кой е политическия кабинет и кои са му експертите!
    • 14
      Да
      да полудееш
      42 -54
      14:55, 9 фев 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 15
      Ка
      Каменов
      41 -36
      16:18, 9 фев 2017
      Успех на новия управител.


      Кадрите от община Хасково да подават оставк а,най-вече заместник-кметовете.


      За по доброто на Хасково!
    • 16
      Ку
      кубинка
      47 -12
      17:32, 9 фев 2017
      Как не го е срам този мошеник?Лиза Гошо и като взе местото за палата,който построи обърна позиции.Как не те грях, че съсипа цял парк с 40 годишни дървета?Как ти и семейството ти спите спокойно и как гледаш в очите хората от квартала, които са израстнали с това единствено малко кътче зеленинка.Скрий се в дън земя.
    • 17
      De
      Deho
      38 -37
      17:35, 9 фев 2017
      Ай сиктир драги зрители! Смениха кадърното момче с тая фурнаджийска лопата! Това са кадрите на БСП винаги готови за крадене!
    • 18
      22
      22.9
      13 -5
      07:23, 10 фев 2017
      Служебното правителство на президента Радев е наредено от Доган и БСП.....Новите областни управители ,са всички до един кадри на Орешарски....Същият бе кандидат на ДПС на последните президентски избори.....Тежко и горко за България...готвят ни ново управление на ДПС+БСП......ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ !?!?!?!?!?
    • 19
      Ст
      Стенлей
      5 -4
      11:23, 10 фев 2017
      Кое беше това толкова "кадърно" момче, я ми обяснете с какво е кадърен? Това че си послушен, не значи че си кадърен. Хасковлии го познаваме добре това момче и знаем колко му е акъла!Знаем кой го манипулираше до сега, знаем кой го сложи преди това в ДФЗ и на кого помагаше! Хайде да не си отваряме устите, че няма да се спрем и ще задълбаем!
      • Аз
        Аз
        5 -4
        18:49, 10 фев 2017
        Дечев поне работеше за хората и беше областен управител близо до хората! Който при всяка създадена бедствена ситуация беше на терен с хората. Този само ще се чуди откъде да издърпа някой лев за краткото време, в което ще бъде там!
    Последни новини