От х:

Днес в x:

Отслужиха водосвет за св. Трифон във възстановения параклис в Кенана

    Празничен водосвет за св. Трифон от служиха във възстановения параклис в Кенана, който носи името на светеца. Малкият храм се оказа тесен да побере всички, дошли да отбележат празника, предимно от сдружението, което възстанови параклиса, както и дарители.

    „Честваме празника днес, защото 1 февруари, когато е Трифон Зарезан по стар стил, бе работен ден, а повечето от нас са работещи хора“, обясни шефката на Сдружението д-р Джонева.

    Възстановяването на храма, превърнат в резервоар по времето на тоталитаризма, започна през 2011 година. Възстановяването му бе с дарение и безвъзмезден труд от членове на сдружението. Осветен бе от пловдивския митрополит Николай на 21 май миналата година. В него все още текат довършителни работи – изографисват се олтарът и стените, след затопляне на времето пък има довършителни работи по фасадата, обясни д-р Джонева. Изографисването е дело на художничката Таня Ганева.

    Водосветът бе отслужен от двама свещеници - отец Антоний и отец Митко.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ян
      янко митев
      11 -1
      17:09, 4 фев 2017
      Така е не бива да се очудваме ----при тоталитаризма храма БИЛ резелвоар сега приема нормален вид нищо чудно както е тръгнало след време да стане теке или джамия Времената се менят
    • 2
      Те
      Темида
      18 -3
      18:57, 4 фев 2017
      Алооо сем Захариеви и други видни кадри на ГЕРБ,какво се нареждате първи за снимка на нещо построено от мене.Кога ще има снимки със нещо построено от вас.
    • 3
      Алооооо Кръшков премахнете коментара на това ГОВЕДО Свет Иванов това не е българин Това е е нищожество
    Последни новини