От х:

Днес в x:

Три номинации за Хасковския театър за тазгодишните „Икари“

    Хасковският театър има повод за нова гордост. В навечерието на 90-годишния си юбилея театърът посяга към наградите „Икар“ за тази година.

    При обявяването на номинациите днес от Съюза на артистите в България, стана ясно, че КДТ “Иван Димов“ е с три номинации.

    За спектакъла „Хеда Габлер”от Ибсен, чиято премиера беше преди три месеца на сцената на Хасковския театър, номинация в категорията „Режисура” има Крис Шарков.

    Николай Поляков, поставил в Театър „София” спектакъла „Анна Каренина” и Боян Иванов – режисьор на „Жулиета” в ДТ –Русе, са другите претенденти в тази категория.

    Изключителният „прочит“ в режисурата на Дамян Тенев на „Оркестър Титаник” от Христо Бойчев, също не остана незабелязан. Премиерното заглавие от септемврийската програма на театъра в Хасково е с номинация за режисьорски дебют. С тази постановка Дамян Тенев се представи пред хасковската публика с новите си режисьорски одежди, след като стана популярен преди това с превъплъщенията си като актьор в някои от най-хубавите пиеси на театъра. „Оркестър Титаник” беше  и неговата дипломна режисьорска защита в НАТФИЗ „Кр.Сарафов”.

    За „Поддържаща мъжка роля” актьорите Благой Бойчев, Васил Читанов и Ивайло Драгиев са номинирани за ролите си в „Хеда Габлер”. Техни съперници за наградата ще бъдат Ивайло Христов, за образа си в „Иванов” от Чехов в Младежки театър „Н.Бинев” и Йордан Ръсин, който играе във „Вуйчо Ваньо” от Чехов на театър „Възраждане”.

    След рекордните три номинации, дали ще стигне хасковски представител и до статуетка, ще стане ясно на 27-ми март, когато „Икарите“ се връчват по традиция в Световния ден на театъра.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ве
      Везна
      2 -3
      08:28, 3 фев 2017
      Халтура и бездарие е българския театър.
    • 2
      Во
      Водолей
      0 0
      09:23, 3 фев 2017
      Везната влизаме в епохата на водолея, малко по-извисен ако обичаш :D
    • 3
      Ми
      Милена
      4 -2
      09:46, 3 фев 2017
      Хасковлии пропускат много, като пренебрегват постановките на нашата трупа... Представленията на хасковския театър са с високо качество. А това, че залата се пълни само при гостуващи постановки, издава комплекс... Жалко!
    Последни новини