От х:

Днес в x:

Господарят на магията властва на сцената в Деня на театъра, Хасково чака Икари

Властелинът на шоуто и любимец на малки и големи ще властва навръх Международния ден на театъра -27 март на театралната сцена в Хасково.

Единственият европейски носител на „Оскар” за илюзионно изкуство Астор представя от 18 часа на вход „свободен“ „Господарят на магията“ тази вечер. В магическия спектакълучаства и Teos Magic Show. 
27-ми март е избрана дата за честване на театъра през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО.

Свързана е с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 година.

У нас на този ден по традиция се връчват театралните награди "Икар". Носителите на някои от отличията са вече ясни- Цветана Манева ще получи Икар-а за цялостен принос към преподавателската дейност. За чест и достойнство награда се присъжда на актрисата Гинка Станчева. А за изключителен творчески принос към българския театър ще бъде отличен Руси Чанев. Останалите претежатели на статуетките ще станят ясни тази вечер. 

Хасковският театър също чака Икар. Три са номинациите за престижните награди. "Хеда Габлер" е сред пиесите, които се състезават, втората номинация е за режисьора на пиесата Крис Шарков, а третата номинация е за режисьорски дебют на Дамян Тенев в пиесата „Оркестър Титаник”. И двете заглавия са премиерни в афиша на Театър „Ив. Димов“-Хасково през 2016 година.

Красимира Славова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    2 -5
    20:22, 27 мар 2017
    В Хасково икари заслужават Бать янко митев и никовски - заслужил артист
  • 2
    Пъ
    пържолко
    5 -1
    21:00, 27 мар 2017
    едни текмета заслужава батъ янко митев
  • 3
    Зр
    Зрител
    0 0
    08:41, 28 мар 2017
    Представлението започна в 18,00h. а Вие обявявате "новината" в 17,00h. Браво ! Кажете го няколко дни по-рано та хората да знаят , не само от фейсбук да разбират .
Последни новини