От х:

Днес в x:

Партиите в Хасково се разбраха от първия път за състава на РИК, председателското място-на ГЕРБ

Изображение 1 от 3

    Парламентарно представените партии и коалиции в 29-ти МИР –Хасково се разбраха от раз за състава на Регионалната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори тази пролет за 44-то Народно събрание.

    Представителите на политическите сили се събраха днес по обяд на консултациията, свикана от  областния управител Станислав Дечев, която обаче води заместникът му Валентин Ангелов.

    Участваха упълномощени представители на ГЕРБ, „БСП-Лява България“, ДПС, Реформаторски блок, „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, Атака, АБВ и „България без цензура“. Политиците решиха председател на РИК- Хасково да бъде Георги Димитров от ГЕРБ. Юристът по образование пое комисията и преди последните избори за президент, след като предишният титуляр Пламен Лечев се оттегли от поста по лични причина.

    Заместник-председателят на РИК ще е от „БСП- Лява България“- Татяна Пальова, която преди е изпълнявала и председателската задача. ДПС получи секретарското място в Комисията, на което ще бъде представлявано от Хамдие Сабри.

    В 13- членната РИК- Хасково ГЕРБ има 4 места, „БСП – Лява България” и ДПС по 2 места, а останалите парламентарно представени партии и коалиции: РБ, ПФ, Атака, АБВ и ББЦ са с  по един представител. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      By
      bydlo
      32 -11
      14:05, 29 яну 2017
      "пръцпръцседателско" последна почит както се казва ...
    • 2
      Св
      СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ
      35 -12
      15:17, 29 яну 2017
      А 'българската'партия ДОСТ подкрепен от диктатора Ердоган и неговият посланик у нас Сюлейман Гюкче дано да не успеят да влязат на парламента,иначе България ще пострада много и най-вече народа.

      Ние с българските турци се разбираме а с диктатори като Ердоган и Гюкче не се разбираме.
      • Сд
        СДСар
        4 -2
        10:54, 30 яну 2017
        Ето затова Реформаторския блок в Хасково се представлява от български турчин - човек-партия, спечелил цял един глас като кандидат за селски кмет.
      • Ум
        Умния
        5 0
        14:07, 30 яну 2017
        Къде се разбираш с българските турци е боклук! ?Не виждаш ли, че станаха директори и началници с костюми и вратовръзки , а ти метеш улиците! Разпродават държавни терени и имоти на граждани от Турция и натрупаха състояние! И стават все повече във властта като заразна болест 'шарка '!Не виждаш ли, че само турци живеят вече в Хасково, защото имат работни места на високи постове и добре заплатени, а българите които останаха там се превърнаха в 'роб в собствената си родина , а останалите напуснаха страната си!
    • 3
      Ba
      bah mama mu
      43 -2
      16:14, 29 яну 2017
      Както се казва седнали хапнали и решили кой колко ще прибере.На България са излишни такива хрантутници
    • 4
      Po
      POLITIK
      23 -9
      16:16, 29 яну 2017
      Ние пък българските турци не сме доволни от дпс
      • Ст
        СТРАНДЖА
        47 -10
        17:25, 29 яну 2017
        А ние българските българи не ви искаме-нито дпс, нито дост, никой не ви репресира, само ревете за права и свободи и нз още какво, доган и местан живеят като бейове, а обикновените турци мизеруват, какво като има ваша партия? Ще намерят работа в администрацията за 20-30 хрантутници и дотам! Да не би това да решава въпроса? Вие живеете в българия, ядете нашия хляб, бъдете българи! Който се чуства турчин да си отива в турция и да си говори турски колкото иска! Само че там има ердоган и пред него няма как да не пълзите-а тука като се държат като хора с вас и си вирите носа-тука турско няма да стане!
    • 5
      ВИ
      В И К
      55 -23
      16:22, 29 яну 2017
      Тая "умната" дето един път не се изказа в парламента да вземе едно гребло и да изчисти града от снега, защото от продавачка на козметика в САЩ и за личен състав на В И К не ставаше!
    • 6
      Ди
      ДИКО
      40 -8
      19:10, 29 яну 2017
      А честито победа за герб нали знаете , кой е георги димитров предцедатетеля на рик хасково , кума на дилян добрев и съпруг на секеитаря на община хасково биляна димитлова. Всичко пак е нагласено!
    • 7
      Ки
      киро
      34 -10
      19:12, 29 яну 2017
      Пак кумове и кумци.Мавърчето не се наяде и не спря к тази шуробаджанащина.
    • 8
      Не
      незнайко
      22 -3
      21:18, 29 яну 2017
      Ако искат всички да са от ГЕРБ повече от двама дупетати няма да вкарат,двама и от БСП,двама от ДПС и по един от патриоти и Магарешки.
    • 9
      12
      123
      7 -20
      22:23, 29 яну 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 10
      За
      Запознат
      0 0
      16:13, 1 фев 2017
      Някой знае ли тази от герберка как точно ни представляваше в парламента - за какво работи, за какво се бори ... поне едно нейно изказване каква теза отстояваше.

    Още новини

    Последни новини