От х:

Днес в x:

Ексминистър Церовски на съд заради Ерато? Преглед на печата

Ексминистър Церовски на съд заради Ерато, обявява в заглавие с въпросителна накрая днешният брой на "Хасковска Марица". Дописката информира за приключилото разследване на хасковската окръжна прокуратура. Преписката се изпраща на върховна прокуратура и софийския градски съд. Това е така, защото разследващите се натъкнали на съучастничеството на бившия жълт строителен министър Валентин Церовски и неговия заместник Белин Моллов.
Според постановлението на окръжните обвинители налице е крещящ конфликт на интереси в проект на Ерато за финансиране по програма ФАР. Холдингът гушва 46 000 евро. В търга участват свързани лица от фирми, дъщерни на Ерато, в комисията по търга - също.
Фарсът е забелязан от експертите на ФАР, които предупреждават министъра за конфликта на интереси, но въпреки това той подписва и част от парите са преведени. За втория транш пък подписва неговият заместник Моллов.
Темата за скандала с Ерато е разработена на цялата 4 страница в броя.

Фуат Гювен превърна хотел "Аида" в коптор, гласи заглавието над главата на "Хасковска Марица". Някогашната емблема на Хасково тъне в разруха, а "екстрите" представляват "самостоятелна баня и духалка". Представител на собственика в Хасково отказва коментар, който впрочем е и излишен.

Без заупокойна молитва за Освобождението, пише за вчерашното честване на годишнината в Хасково изданието.

Мнима модна агенция завлича родители с по 600 лв., е озаглавен акцентът на втора страница. Става дума за пловдивска фирма, а опарените се жалват във вестника.

Хващат 27 кг. хероин, 6-ма зад решетките, четем на криминалната страница. Акцията няма нищо общо с случая "Салих Салифов" отпреди няколко дни, добавя изданието. Хасковлията все още държи рекорда за заловено количество наркотик – над 57 кила.

Наказаха дисциплинарно служителка от КАТ, четем още в броя. Проверката бе разпоредена от апелативния прокурор Росен Димов след публикация в "Хасковска Марица".

Кметът спеши Общинска полиция, информира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Униформените ще патрулират пеша по улиците на Хасково.

Учители с по хилядарка за работа със закъсали, акцентира на първа страница изданието. Допълнителните часове са 100, родителите подписват декларация за съгласие, допълва подзаглавието. Става дума за хасковското ОУ "Шандьор Петьофи", в което 19 шестокласници са натоварени с допълнителни занимания в школото, а МОН натоварва заплатите на учителите им.

Узунджовското школо слага униформи за 30 бона, четем още в броя. Това е единственото селско училище в региона, спечелило пари от МОН за униформи.

Свиленград газифициран до 2011 година, 700 000 събрани от боклук, са някои от останалите заглавия на страницата.

Изнасилвач на 6 деца задържан под стража, четем на криминалната страница. Става дума за аррестувания миналата седмица на Капитан Андреево Диврикли Фатих, който има присъда в Белгия.

Пазарджишка връзка за дрогата у Жабчо, пише изданието. По информация на вестника арестуваният с рекордна пратка хероин Салих Салифов има съучастници от Пазарджик.

Двама лекари дежурят на ледената пързалка, пише още изданието. Засега на "Спартак" не раздават каски, допълва вестникът.

Искам да върна "Хасково" в "А" група, заявява в интервю за "Новинар юг" кандидатът за собственик на клуба Северин Ангелов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини