От х:

Днес в x:

29 °C

Ексминистър Церовски на съд заради Ерато? Преглед на печата

Ексминистър Церовски на съд заради Ерато, обявява в заглавие с въпросителна накрая днешният брой на "Хасковска Марица". Дописката информира за приключилото разследване на хасковската окръжна прокуратура. Преписката се изпраща на върховна прокуратура и софийския градски съд. Това е така, защото разследващите се натъкнали на съучастничеството на бившия жълт строителен министър Валентин Церовски и неговия заместник Белин Моллов.
Според постановлението на окръжните обвинители налице е крещящ конфликт на интереси в проект на Ерато за финансиране по програма ФАР. Холдингът гушва 46 000 евро. В търга участват свързани лица от фирми, дъщерни на Ерато, в комисията по търга - също.
Фарсът е забелязан от експертите на ФАР, които предупреждават министъра за конфликта на интереси, но въпреки това той подписва и част от парите са преведени. За втория транш пък подписва неговият заместник Моллов.
Темата за скандала с Ерато е разработена на цялата 4 страница в броя.

Фуат Гювен превърна хотел "Аида" в коптор, гласи заглавието над главата на "Хасковска Марица". Някогашната емблема на Хасково тъне в разруха, а "екстрите" представляват "самостоятелна баня и духалка". Представител на собственика в Хасково отказва коментар, който впрочем е и излишен.

Без заупокойна молитва за Освобождението, пише за вчерашното честване на годишнината в Хасково изданието.

Мнима модна агенция завлича родители с по 600 лв., е озаглавен акцентът на втора страница. Става дума за пловдивска фирма, а опарените се жалват във вестника.

Хващат 27 кг. хероин, 6-ма зад решетките, четем на криминалната страница. Акцията няма нищо общо с случая "Салих Салифов" отпреди няколко дни, добавя изданието. Хасковлията все още държи рекорда за заловено количество наркотик – над 57 кила.

Наказаха дисциплинарно служителка от КАТ, четем още в броя. Проверката бе разпоредена от апелативния прокурор Росен Димов след публикация в "Хасковска Марица".

Кметът спеши Общинска полиция, информира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Униформените ще патрулират пеша по улиците на Хасково.

Учители с по хилядарка за работа със закъсали, акцентира на първа страница изданието. Допълнителните часове са 100, родителите подписват декларация за съгласие, допълва подзаглавието. Става дума за хасковското ОУ "Шандьор Петьофи", в което 19 шестокласници са натоварени с допълнителни занимания в школото, а МОН натоварва заплатите на учителите им.

Узунджовското школо слага униформи за 30 бона, четем още в броя. Това е единственото селско училище в региона, спечелило пари от МОН за униформи.

Свиленград газифициран до 2011 година, 700 000 събрани от боклук, са някои от останалите заглавия на страницата.

Изнасилвач на 6 деца задържан под стража, четем на криминалната страница. Става дума за аррестувания миналата седмица на Капитан Андреево Диврикли Фатих, който има присъда в Белгия.

Пазарджишка връзка за дрогата у Жабчо, пише изданието. По информация на вестника арестуваният с рекордна пратка хероин Салих Салифов има съучастници от Пазарджик.

Двама лекари дежурят на ледената пързалка, пише още изданието. Засега на "Спартак" не раздават каски, допълва вестникът.

Искам да върна "Хасково" в "А" група, заявява в интервю за "Новинар юг" кандидатът за собственик на клуба Северин Ангелов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини