От х:

Днес в x:

Шестима в хасковския арест за трафик на хероин за 2.5 млн лв.

27 килограма хероин откриха антимафиоти при съвместна операция на територията на няколко областни дирекции, съобщиха от полицията. Общо шестима – поръчители, трафиканти и организатор на пратката, са задържани. Стойността на намерения хероин възлиза на около 2,5 млн. лв по цени на съдебната система.

Вчера към 14 часа на ГКПП Капитан Андреево служители на Митница-Свиленград спрели за проверка лека кола "Мерцедес" с разградска регистрация. Митничарите предприели щателна митническа проверка на автомобила, в който пътували двама – А.С./23г./ и Д.М./24г./ от исперихското с. Подайва.

В специално пригоден тайник под шофьорската седалка на автомобила са открити 26 пакета с кафяво прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин. Общото количество на намерения наркотик е 26.920 кг.

За случая незабавно са уведомени служители на сектора за борба с организираната престъпност в ОДМВР - Хасково, образувано е досъдебно производство.

В рамките на първоначалното разследване е изяснено, че двамата пътници от Мерцедес-а са напуснали страната на 16 януари през ГКПП - Лесово. Установени са и получателите на пратката - М.А. /52г./ и З.К/ 31г./ - съответно от с.Подайва и от Велики Преслав, които наели и уговорили двамата от исперихското село да предприемат пътуването до южната ни съседка и да осъществят трафика на дрогата.

При пътуването им до Турция те били придружени от друг мерцедес, с хасковска регистрация, шофиран от шуменеца А. Х./26г./. Именно той успял да зареди в Истанбул тайника на разградския Мерцедес с хероина и го предоставил на двамата шофьори с инструкции да влязат в България на другия ден през ГКПП - Капитан Андреево.

Предприета е акция за проследяване на пратката и задържане на извършителите с участието на антимафиоти от Хасково, Разград, Шумен и Търговище и под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура Хасково.

При предприетите съвместни действия снощи в Разград, близо до кръстовището за Исперих, са задържани единият получател - М.А., приятелката му и синът му А.М./27г./. Днес по обед в Шумен са установени и задържани заредилия тайника А.Х. и втория получател З. К.

При последвалите обиски, претърсване и изземване са открити и иззети мобилни телефони, SIM – карти, ключове за автомобили, документи и 11.5 гр. хероин. В дома на единия получател, за когото била предназначена пратката в с.Подайва, е намерен пистолет с боеприпаси за него, 9 неистински банкноти с номинал 200 евро, и голямо количество неистински банкноти по 100 долара, а също електронна везна, както и малко амфетамин.

Операцията е приключила рано тази сутрин.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини