От х:

Днес в x:

Търсят съучастниците на спипания с 60 кг. хероин Салих от Хасково

Заловеният с рекордните 57. 700 кг. хероин Салих Салифов от Хасково остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши днес хасковският окръжен съд. 41-годишният хасковлия бе арестуван в края на миналата седмица на пътя Сусам – Минерални бани с пратката хероин в микробус "Пежо Боксер".

Салих е част от престъпна банда, занимаваща се с трафик и пласиране на наркотици, заяви в съдебната зала прокурорът Петър Мидов. По-късно в кулоарите той отказа да съобщи подробности по разследването с мотива, че криминалистите още работят по случая.



След залавянето на Салих шефът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков заяви, че заловеното количество хероин е рекорд за вътрешността на страната (110-те пакета хероин – на долната снимка). По цени на съдебната система наркотикът се оценява на 5 199 300 лева, стана ясно днес в залата на Темида.



Пловдивският адвокат на Салих Христо Кисьов се опита да го измъкне от ареста, като заяви, че хасковлията страда от хипертония и от сърдечна недостатъчност. Той каза още, че на клиента му е било отказана съдебно-медицинска експертиза, която да потвърди диагнозите.

Съдът обаче счете, че това може да стане и по-късно и постанови оставане зад решетките за Салих.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

Последни новини