От х:

Днес в x:

Хасково е „григорд” след полуфинала на Гришо в Мелбърн

Хасково се приспа с усмивка в петък вечер, след емоционалния полуфинал на Откритото първенство на Австралия между Григор Димитров  и  Рафаел Надал през деня.

А в събота сутринта емоцията от големия мач, определен от спортните наблюдатели, като най-силния на турнира, родният град на Григор осъмна „григорд”.

Сладкият каламбур от личното име на тенисиста и думата „горд”, се завъртя в социалните мрежи и хасковлии, и въобще българите, които следят  спортните изяви на 25-годишният Гришо, припознаха новата дума като най-подходяща, за да изразят още неотшумелите си емоции. И ако преди мача на Гришо тръгна вълната на подкрепа към нашето момче с профилните снимки във Фейсбук, на които хората се отбелязаха, като част от отбора на Григор Димитров, то в петък вечер най-честият надпис в профилите беше ”григорд съм!”.

Дълго след края на близо 5-часовия мач еуфорията продължи и социалните мрежи се напълниха с подкрепа и похвали за хасковското момче от цяла България и света. Особено горди обаче са хасковлии, които споделят, че сълзи са напирали в очите, когато при представянето на малкия екран на спортистите преди мача, преди името на Григор, на мястото, където е информация за клуба и държавата на участника, са видели изписани „Хасково, България”. Както е известно Григор Димитров е картотекиран състезател под №1 в „Тенис клуб-Хасково”. 

„ Браво, момче!”,” Победата не е най-важна, важен е трудът, упорството и мъжеството, което показа на целия свят!”,”Гришо, ти си български лъв!”,”Целият български народ те подкрепя и се гордее с теб”...и още, и още суперлативи написаха хората във Фейсбук профилите си. А снимките на минувачи в Хасково, които при минусови температури са спрели пред плазмата до Общината в следобедните часове, за да погледат част от мача на Григор, обиколиха световните медии. Заради огромния интерес, при който сякаш работата в петъчния замръзна в Хасково, тръгна и крилатият лаф „От всички хасковлии днес само Гришо работи”. Във фирмите се пусна и базика, че „мачът на Гришо ще се отработва от служителите в събота”.

Една снимка обаче във вчерашния ден беше най-разпространявана в спортните сайтове и стана водеща на спортинте секции на много новинарски  медии. Снимка на Григор и Надал, но не от игрова ситуация в мача им, а след края на срещата. На фото са вижда как бившият №1 в световния тенис е склонил глава на рамото на младия си колега от България с уважение и облекчение. А повечето от хората, които качиха във профилите си тази снимка, написаха под нея просто изречението „без коментар”.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    9 -32
    12:37, 28 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Не
      Не човек а желязо
      12 -6
      15:46, 28 яну 2017
      А като ги приберат ще им носиш ли мастика?
  • 2
    Ха
    Хаха
    5 -31
    15:30, 28 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Гр
    граф Росиньол
    29 -1
    17:06, 28 яну 2017
    Мача беше исторически и Григор и Надал издигнаха тениса на ново ниво, ударите им бяха често над обикновените човешки възможности, нашето момче беше по-добрият, според мен трябваше да ползва "Ястребовото око" за предпоследната точка, топката си беше на линията, но станалото-станало. Бъдещето на Григор е да бъде номер 1 и всички които са играли и разбират тениса са убедени в това. Успех Гришо - Хасково е с теб! Гордеем се с теб!
  • 4
    Мо
    Молба до г-н мастикаджията
    14 -5
    17:54, 28 яну 2017
    Г-н/г-жо мастикаджия, като сте такава голяма работа, що пускате само анонимки? Я вземете се покажете да видим кой е тоя великан на мисълта! Няма статия под която да не е лъснал ваш дълбокомислен комента! Поне веднъж задръжте за себе си мръсотията без да омазвате пейзажа..
    • Ма
      мастикаджия
      2 -1
      11:23, 29 яну 2017
      Шино,ти вече и платени тролове ли имаш?Голям моралист си ангажирала!
      Като си пълниш новините с глупости от "социалната мрежа",така ще е !
  • 5
    12
    123
    8 -9
    18:27, 28 яну 2017
    Направо се кръстете ГриХасково.ГриНет ....Спрете простотии да публикувате! :)))
  • 6
    Ne
    Nemesis
    3 -7
    21:08, 28 яну 2017
    @123 : " Спрете простотии да публикувате!" 1... Виж коментара
  • 7
    Ti
    Tihomir Iliev
    5 -2
    00:51, 29 яну 2017
    Влязох, само заради изключително умното заглавие. Много оригинално, чак се чудя как сте успяли да го измислите толкова добре. Освен да пишете простотии друго знаете ли?
  • 8
    Го
    голем смех
    1 0
    10:19, 30 яну 2017
    тоа мастикаджията ще да е или е бил от местните писачи на работно време ама от некоя конкуренция, по имена ги знае... следи "соцеалната мрежа" и много активен в омазването! и по десет пъти едно и също с различни имена.. евала за хъса.. Браво! Ашколсун! Аферим!
Последни новини