От х:

Днес в x:

Студът скова и английския часовник с GPS на общината

Циферблатите на часовниковата кула на общинската администрация показват различно време, забеляза фоторепортерът на Haskovo.net тази сутрин.

От общината потвърдиха, че механизмът е разконцентриран и посочиха, че в момента часовникът е в ремонт. Вероятно в рамките на ден-два стрелките от четирите страни на циферблатите ще отмерват отново времето в синхрон, отбелязаха от администрацията на пл. „Общински“ 1.

Часовниковата кула в сградата на общинската администрация в Хасково беше реновирана изцяло в средата на декември 2014 -та. Тогава механизмите и на четирите страни на кулата бяха сменени с нови, подменени с алуминиеви бяха и стрелките на циферблатите. Към електрониката за по-голяма точност беше добавена и GPS система, част от модернизацията на съоръжението на кулата. За синхронизирането по поръчка на общината, което беше поверено на английската компания As Time Goes By, изработила и часовниците на кулата на площад "Атлантически", пристигнаха в Хасково лично собствениците на компанията - братята инженери Пол и Франк Мордехай.

Те посочиха, че реновирането, което прилагат за хасковските часовници, е широко използвано в цяла Европа за административните и обществените сгради с часовникови кули.

При свалянето на стария часовников механизъм пък двамата майстори споделиха, че са останали изумени от прецизността на изработката му.

Според стария майстор, поддържал часовниковия механизъм на кулата на общината преди нейната подмяна, вероятно сегашната неточност на часовника е заради дълго задържалият се минусов студ в Хасково.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ск
    Сковани мозъци
    11 -6
    21:42, 24 яну 2017
    Студът е сковал мозъците на кмета и другите в тая сграда. Очаква се пролетно разтопяване
Последни новини