От х:

Днес в x:

Икономиката прокапа, слагат кофи и найлони в коридора

    Финансово-стопанската гимназия “Атанас Буров” в Хасково прокапа. Информацията е от наш читател, който изпрати и снимки на найлоните и кофите, с които в училището събират капещата от тавана вода. “Снимките са от третия етаж. Няма нужда от коментар, те говорят сами за себе си”, пише нашият читател, който държи на анонимност и по всяка вероятност е ученик в Икономиката. От снимките се вижда, че от влагата е паднала и част от мазилката на тавана.

    “Проблемът не е от тази година. Причината е снеготопенето и компроментираният покрив. Изчистили сме снега от мястото, но продължава да капе”, коментира за Haskovo.net заместник-директорът на гимназията Станко Станкев.

    Той допълни, че ФСГ, заедно още три училища в Хасково, отпреди 2 години е одобрена за финансиране по програма “Региони в растеж”. Предвидено е обновяване на цялата сграда за около 1.3 милиона лв.

    “Ремонт на покрива със собствени средства не можем да направим, не ни е по силите. От друга страна, дори да имаме тези средства, очакваме всеки момент да стартират и реалните дейности по цялостния ремонт на сградата и е безсмислено да кърпим на парче”, допълни Станкев.

    Ръководството на гимназията се надява това да стане през тази година.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Уч
      Ученичка от "ФСГ"
      18 -9
      17:07, 23 яну 2017
      Към този пост искам да допълня ,че днеска също както миналият понеделник третият етаж не беше отоплен мръзнехме цял ден с часове по 45 минути.. УЖАС
    • 2
      Хе
      хело
      15 -6
      18:04, 23 яну 2017
      Неземният богопомазан Цанко не се занимава с такива дреболии.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      18 -6
      18:22, 23 яну 2017
      Ако някоя от фирмите на Делян Добрев или Тенчо са правили ремонта ,ще тече!
      ГЕРБерската мафия.
    • 4
      23
      236581
      12 -6
      19:42, 23 яну 2017
      В грешка си. С мафията на бившия ни кмет никой не може да се пребори. А снегът наистина е много и на други места също ще има проблеми.
    • 5
      Ад
      Адолф Хитлер
      13 -2
      20:33, 23 яну 2017
      Твае защото станкиев краде от парите дадени за училището а цецо парнаджията краде нафта няма по тъпото училище от това
    • 6
      By
      bydlo
      14 -1
      22:07, 23 яну 2017
      Това което едни построиха други не могат да боядисат....
    • 7
      Уч
      Ученик от ФСГ
      7 -4
      23:31, 23 яну 2017
      Аз също уча в ФСГ и бих казал ,че въпросния теч от снимката не е толкова голям проблем ,колкото сте го изкарали. Както виждате , неслучайно е сложен чин ,за да не се преминава. Температурата в стаите вече е нормална и няма поводи за оплакване...
    • 8
      Go
      gost
      7 -4
      01:09, 24 яну 2017
      Станкев, стана медийна звезда :) Влез в политиката!
    • 9
      Българската образователна система не е наред. Това всички го знаем. Но сигналите към медиите и различните инспекционни органи не е решение на проблема. Българският ученик често се бие в гърдите и защитава правата си, но къде остава спазването на задължанията ви? Когато се оплаквате, надявайки се за ваканция, не обмисляте, че вариант за такава няма и освен своите поронвате интересите на куп други ученици. Разноските за отопление на двете смени във ФСГ "Атанас Буров" най - вероятно ще се равняват на сумата, която щеше за бъде нужна за така желания от вас ремонт на покрива. Нека да не засягаме въпроса, че половината мрънкащи "ученолюбиви" персони в по - голямата част от учебното време не присъстват в сградата на училището. Благодарности към "добросъвестните" и "загрижени" ученици за усложнението на така или иначе трудната ситуация
    Последни новини