От х:

Днес в x:

Вдигат пилон с националното знаме край морената за 140-тата годишнина от Освобождението

Изображение 1 от 6

    Мястото около морената-паметник, където по традиция всяка година на 19 януари се чества Освобождението на Хасково, ще бъде облагородено. Ще се направи градинка и декоративна ограда, ще има пилон, на който ще се вее националното знаме. Това ще бъде направено за предстоящото догодина честване на 140-тата годишнина от Освобождението.

    Това заяви в речта си след поднасянето на венци и цветя пред морената до храма “Успение на Света Богородица” кметът на Хасково Добри Беливанов.

    Той припомни, че на това място хасковлии са посрещнали русите-освободители. “На това място обаче е била издигната и бесилка, където са увиснали хасковлии, борили се за национално освобождение”, припомни градоначалникът.

    Дълга опашка се изви пред морената в мразовития 19 януари. Венци и цветя поднесоха кметът Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев, техните заместници Валентин Ангелов и Милена Трендафилова, общински съветници, представители на патриотични организации и партии, граждани, сред които и много деца.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ас
      Аскувлия
      0 0
      22:46, 19 яну 2017
      И кой ги е бесил хасковлии? Че то е така убуу написано, че не става ясно турците ли са ги убили или руснаците? Да не би някой да ви обвини в русофилство.
    Последни новини