От х:

Днес в x:

Наркотрафикант от Хасково закъса с бус на леда, спипаха го с 60 кила хероин

41-годишният Салих Салихов от Хасково от вчера е зад решетките, след като в колата му полицаите откриха огромно количество хероин – 57.700 кг. По цени на съдебната система дрогата се оценява на над 5 милиона лева.

110-те пакета с хероина били набутани в два огромни сака. Те се намирали на предната седалка на бял микробус "Пежо Партнер". Бусът със сливенска регистрация вчера бил забелязан от полицейски патрул между селата Сусам и Минерални бани. Ченгетата се усъмнили, защото возилото престояло продължително време неподвижно.



Засиленото полицейско присъствие по общинските пътища през последните дни бе засилено поради тежката пътна обстановка, поясни регионалната говорителка на МВР Нина Николова. Униформените се приближили, за да окажат помощ, ако пътникът е закъсал, но се натъкнали на натъпканите с дрога сакове.

Веднага била повикана оперативна група от ОДП Хасково. Направеният на място полеви наркотест показал, че кафявото вещество в пакетите е хероин. Самите пакети са добре опаковани и парафинирани грижливо, обясни шефът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков.



Според разследващите задържаният хасковлия не е прекарал хероина през границата, а по-скоро е част от верига за наркотрафик. Полицаите работят по установяването на дестинацията на пратката, както и на съучастниците на хасковлията.

Засега задържаният Салих не дава никакви обяснение и не оказва съдействие на криминалистите, допълни Ненков.

Комисарят каза още, че това е най-голямото залавяно досега количество хероин във вътрешността на страната през последните години.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини