От х:

Днес в x:

Взеха ни за мезе, Иван Станчев ставал министър. Хасковлията чака рейса на сляпо. Преглед на печата

Взеха ни за мезе, Иван Станчев ставал министър, пише в голяма заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Лидерът в сянка на БСП Хасково Иван Драганов лобирал за ексцентричната идея, която предизвиква иронични усмивки във вражеския вътрешнопартиен лагер.

Започват големи съкращения, предупреждава в другото голямо заглавие на първа страница вестникът. Поне 350 работници от региона са останали без работа според КНСБ.

Над 12 млн. укрити данъци влязоха в хазната, четем още на първа. Данните са от вчерашната пресконференция на НАП Хасково, на която стана ясно още, че тукашната дирекция е изпълнила плана за приходите със 109 процента.

Експерти топят адвокати пред главния прокурор, акцентира изданието на криминалната страница. Скандалът станал известен на вчерашното заседание по делото за източване на ДДС срещу футболистите Валентин Грудев и Васил Драголов. Процесът бе отложен за пореден път.

Джамия и 11-метров кръст съжителстват в Колец, четем на 4 страница в броя. Не битка за надмощие,а послание отправят местните, допълва изданието.

Пътна помощ за пътната агенция, така е озаглавен материла на 9 страница за поредния шамар от Брюксел. Европа спря процедурата за строителството на магистрала "Тракия". В условията на търга имало тъжно-смешни моменти. Например изискването кандидатите да имат собствена асфалтова база в близост до участъка и кариера за добив на строителни материли.
Все едно да изхвърлят Густав Айфел от проекта за Айфеловата кула, защото няма завод за стомана, подгавря се автора с гърчовете на българските чиновници-продажници. Те искат хем да излъжат Брюксел, че процедурата е справедлива, хем да пробутат своите фирми. Един от кандидатите за стоителството, разбира се, е Васил Божков.

Фермери се палят в Странско, пише с въпросителна накрая над главата на "Новинар юг". 900 бали слама бяха изпепелени в димитровградското село,, полицията разследва умишлен палеж, според информация на вестника.

Хасковлията чака рейса на сляпо, пише в другия челен материла на първа страница вестникът. На спирките в областния град липсват разписания на автобусите. Вандали ги късат, гласи обяснението на фирмите превозвачи.

Единствената работеща фирма в Любимец фалира, четем още на първа страница. Става дума за "Детелина - Текстил" ЕАД. 150 работници вече получават предизвестията си.

Изпушилите полицаи ще ядат понички в събота, акцентира на криминалната страница изданието. Голямата закуска ще е пред областната дирекция на вътрешните работи в Хасково.

Данъчните събраха близо 178 милиона през 2008-а, пише вестникът за успеха на хасковската данъчна дирекция.

Таксите в забавачките непроменени от 2.5 години, четем още в броя.
Какво като не са променени от 2.5 години? Още десет години да не ги променят, вероятно пак ще си останат сред най-високите в страната. 50 лева на месец струва на хасковско семейство детската градина на едното им дете. В Пловдив е 25, във Варна – 30 лв.
Може би единствено в това отношение Хасково е 10 години преди България.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини