От х:

Днес в x:

Бивш военен е спипаният с нелeгални цигари за 5 млн., остава в ареста

Шофьорът на тира с безакцизни цигари за над 5 млн. лева Камен Кръстев от Хасково, който е бивш старшина в армията, ще остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение „задържане под стража“ беше наложена от Районен съд Свиленград, а днес тричленен състав окръжни магистрати в Хасково я потвърди.

Цигарите бяха спипани в тир, шофиран от хасковлията, на 17 декември на граничен пункт Капитан Петко войвода при влизане в страната от Гърция. В камиона бяха открити 1360 мастербокса незаконни папироси. Според изготвеното заключение на експерти размерът на дължимия акциз, с който е ощетен бюджета, е близо 3 млн. лева. 43-годишният хасковлия беше обвинен в държане на стоки без бандерол в големи размери.

Според разследващите организатор на пратката е собственикът на фирмата превозвач Геньо Генев – Момковеца. Той обаче е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване, издадена е и европейска заповед за арест. От проведените разпити и телефонни разговори униформените установили още, че връзката между двамата става чрез посредник – Сашо Тенчев. В съдебната зала днес стана ясно, че в един от разпитите той заявил, че трябвало да получи 2000 евро, за да контролира пратката. Самият обвиняем пък дал различни показания в два разпита.

Защитникът на обвиняемия Георги Зарчев пледира клиентът му да бъде пуснат под домашен арест или с гаранция, тъй като няма достатъчно доказателства за авторството на престъплението. Според адвоката не е налице изискваният минимум от 10 г. затвор за налагане на най-тежката мярка. Според обвинението за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 г., без глоба.

Представителят на държавното обвинение Валентина Радева настоя магистратите да потвърдят наложената от първоинстанционния съд мярка.

В последната си дума обвиняемият Кръстев заяви, че има 7 г. стаж като военослужещ. Той поиска да бъде пуснат у дома.

След оттегляне за съвещание председателят на съдебния състав Кольо Димитров потвърди решението на районния съд. Магистратът заяви, че събраните до този момент доказателства навеждат на мисълта, че обвиняемият е знаел за извършването на престъпление. Освен това допълни, че е възможно обвинението да бъде преквалифицирано в по-тежко.

Решението на хасковските съдии е окончателно и не подлежи на обжалване.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Не
    Незапознат
    33 -1
    19:41, 29 дек 2016
    Цигарири за 5 млн от които 3 млн за акциз.Понякога се чудя кой е трафиканта.Контрабандата ограбвала.А какво е повече от 50% акциз?
  • 2
    Бо
    Боян
    37 -3
    21:30, 29 дек 2016
    Вие наясно ли сте че в 99% от случаите тираджиите виждат само едни документи какво превозват... какво има реално вътре само шефа знае :)
  • 3
    Не
    Непознат
    24 -8
    21:38, 29 дек 2016
    Човека няма никаква вина ! Виновни са тези който са измамници ( шефовете ) ! Дано страдат и те ,нека измъкнат невинния шофьор!
  • 4
    Ха
    Хасковлия
    10 -4
    10:32, 30 дек 2016
    Жалко за момчето.Изгоряло е , а чужда е вината.Като всяко нещо в България - ха вярвайте , че има правосъдна система.Ще го държим в ареста по празниците , за да изкупува чужда вина , а митничаря и другите замесени ще си живуркат в къщи.Браво , ето защо трябва да изхвърлим боклъка,че много стана и взе да мирише:(
    • Хх
      ххх до хасковлия
      3 -2
      10:55, 30 дек 2016
      Кога ще го изхвърляш този боклук, че да видим как се прави? Хайде стига празни приказки
    • Ха
      Хасковлия
      4 -1
      12:31, 30 дек 2016
      Ми то с писане тук няма как да разбереш.А с празните приказки - просто не пиши,за да не четем празни приказки.Теб ако не те интересува какво се случва и защо се случва,стой си на топло у вас и чети коментарите.Все сме добри на приказки на масата,ама като трябва да се върши работа такива като теб сигурно се крият в къщи.Тъп робски народ
  • 5
    Хх
    ххх до хасковлия
    2 -1
    13:21, 30 дек 2016
    Ами точно това имах предвид - че такива като тебе само драскат по форумите, за да се правят на интересни. Щял да изхвърли боклука - ха-ха. Ти освен да пишеш каква точно работа си свършил? Нещо на Спартак ли се правиш, въстание ли организираш?
  • 6
    Dd
    ddd
    3 -3
    16:30, 30 дек 2016
    Камчо камчо до къде се докара с тази твойта пуста лакомия сега кой ще ти кара новата кола
  • 7
    Pi
    pipi
    5 0
    09:29, 2 яну 2017
    Странна държава е България....за убиец ,изнасилвач условна присъда или 2 ..3 год затвор.За някакви си цигари шофьора го изкараха най -големият бандит в държавата.Нещо се обърках .....
  • 8
    Аа
    Ааааа
    0 0
    14:56, 13 авг 2017
    Как можете да пиште тапи коментари. Без вина те изкарват виновен човек който е служел на държавата ще ходи да прави такива далавери
Последни новини