От х:

Днес в x:

Баните пратиха бус с помощи за Хитрино, събраха и 5000 лв.

    Десетки жители на община Минерални бани дариха дрехи, чаршафи, одеяла за пострадалите в Хитрино. Помощите бяха натоварени тази сутрин в микробус, който отпътува в 11 часа за шуменското село, което пострада при огромния взрив в събота.

    „В кампанията за събиране на дарения откликнаха хора от всички 12 населени места в община Минерални бани“, заяви кметът Мюмюн Искендер. Предоставените дрехи и завивки са нови. Има спортни екипи, топли дрехи, шапки, шалове, ръкавици и дрехи за деца. В пратката има 200 комплекта одеяла и чаршафи, които преди време са били купувани за Оздравителния център, който вече не фунционира. Георги Георгиев пък е дарил инвалидна количка.

    Освен дрехите и завивките, голяма част от хората дариха и пари. Събраната сума възлиза на около 5000 лева, каза още Искендер. Той обясни, че парите ще бъдат описани с протокол, ще ги изпратят по банков път. „Благородният жест говори, че не сме си загубили човечността“, коментира Искендер, който извади от джоба си две столевки и ги даде на шофьора и товарача на микробуса. „Да имат пари за кебапчета по пътя“, каза управникът и пожела лек път на хората си.

    В община Минерални бани има 10-15 доброволци, които са изявили готовност да заминат при необходимост за Хитрино.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини