От х:

Днес в x:

Неохим спира аварийно, няма газ. Свикват кризисния щаб

"Неохим" - Димитровград спира производство поради едностранно прекратеното подаване на природен газ от страна на "Булгартрансгаз" ЕАД, считано от 01,30 часа тази нощ, съобщават от торовия производител. Дружеството е започнало аварийно изключване на производствените мощности, което ще приключи в ранния следобед.
Ръководството на "Неохим" е свикало спешно всички специалисти и своевременно е уведомило министерствата на извънредните ситуации, на икономиката и енергетиката, община Димитровград, Гражданска защита, както и доставчика – "Булгаргаз" ЕАД и "Булгартрансгаз" ЕАД.
Последователността на спиране на производствените мощности е технологично обусловена и не може да бъде променяна. За поддържане на инсталациите в безопасен зимен режим е нужно подаване на природен газ от порядъка на 3 500 – 4 000 кубични метра на час при налягане над 15 атмосфери. "Отговорността за последствията при несъобразяване с технологичните изисквания изцяло ще падне върху доставчика и лицата, предприели необмислени и несъгласувани действия, заявяват от дружеството.
Заради риска при спирането на производството тази сутрин в Хасково областният управител Райна Йовчева свика спешно заседание на Кризисния щаб.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини