От х:

Днес в x:

„Китна Тракия“ изнесе отложения заради траура Коледен концерт в театъра

    Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ изнесе коледен концерт снощи в театъра в Хасково. Спектакълът  трябваше да се проведе в понеделник, но бе отложен заради деня на траур.

    В началото на концерта пред публиката говори председателят на Тракийското дружество Коста Сарджев, който поздрави всички с настъпващите празници. Приветствие отправи и генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев.

    В концертната програма освен „Китна Тракия“ свои изпълнения представиха „Тракийска дъга“, „Пъстрица“ , Петя Кенанска и др.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ko
      koko
      4 -11
      09:31, 14 дек 2016
      Ансамбъл от пенсионери... Най-младия от мъжкия със... Виж коментара
    • 2
      Ва
      Васко Димов
      12 0
      11:29, 14 дек 2016
      Обучението в танцовото изкуство е дълъг процес.То трае най-малко 5-6 години. А добиването на стил за съответната фолклорна област като Тракийската да речем, изисква допълнително време.Така, че тези танцьори са вече обучени и се справят добре.А изразът "Ансамбъл от пенсионери" е груб израз."Коко" вероятно танцува в някой детско-юношески ансамбъл и затова тези танцьори му изглеждат пенсионери.В танца - финал на "Тракийска сватба" танцуваха ветераните на ансамбъла.Ансамбъл "Китна Тракия" е първия ансамбъл в града и е вече на 56 години.Нека се множат успехите му в годините напред. На ръководителите - творческо вдъхновение!
    • 3
      Бо
      Боко
      6 0
      15:32, 14 дек 2016
      Коко, добре е да се научиш да уважаваш труда на хората!!!
      Ветераните на " Китна Тракия" са танцьори, достойни за уважение!!! Факта, че могат и танцуват на тази възраст е качество на което се възхищавам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      "Тацьорите на Дафо" си го държали качества като: отговорност, професионализъм , дисциплина и любов към танцовото изкуство............. ама какво да ти обяснявам на тебе..............така или иначе никога няма да го разбереш.
      Аааа, сбърка и възрастта им - жените са над 50, а мъжете до 67!!!!!
      Ти на тази възраст съм убеден, че ще се си " говно", какъвто си и сега.
    Последни новини