От х:

Днес в x:

Водосвет за Света Анна край едноименния параклис на „Кенана“

    Празничен водосвет отслужи отец Митко пред възрастните хора на „Кенана“ в днешния празник Света Анна. Ритуалът трябваше да се състои в едноименния параклис, носещ името на светицата, но тъй като в Дома за стари хора и Дома за възрастни хора със сетивни увреждания има много обитатели, голяма част от които са трудноподвижни, ритуалът беше изпълнен във фоайето на дома.

    Днес имен ден празнува касиерката на дома Анна Манолова-Димова, която е майка на две момичета – Калина и Маргарита. Едната е на 18 г. и е ученичка в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а другата е Маргарита - на 33 г. и живее в Америка, където се занимава с ландшафтна архитектура. „И двете още не са семейни. Живот и здраве надявам се и това да стене, и скоро голямата дъщеря да ме зарадва. Нека Света Анна й помага“, каза именичката. Тя обясни, че в момента голямата й дъщеря си е тук и довечера всички ще се съберат у дома около трапезата.

    Анна Манолова-Димова обясни, че работи в дома от около 8 меца. „Много се радвам, че параклисът тук носи моето име, или аз нося неговото“, с усмивка заяви жената. Светицата се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.

    Освен касиерката имен ден днес празнува и една от обитателките в Дома за стари хора - Анка Лозева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини