От х:

Днес в x:

Децата от Дом „Марина“ събират за сензорна стая с ръкоделия в коледния базар

    На празничния Никулден децата от Дом “Марина“ в Хасково се вълнуват двойно. И за празника, и заради това, че техни ръкоделия са изложени пред широката публика на града. Сувенирите на възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания „Марина“ са част от Коледния благотворителен базар на социалните услуги, който вече предлага изделия в Къщичка №12 на площада до общината. Освен тях свои неща са подредили и малките и големи възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип, от Дома за възрастни и за хора със сетивни увреждания. Ръкоделия има и от Центъра за обществена подкрепа, сувенири са извадили и от Общностния център и от Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания.

    Благотворителният базар ще работи до 18 декември. Средствата от закупените артикули остават в социалните заведения.

    „Този щанд е необикновен и призовавам всеки да дойде и да си купи от него по нещичко, защото ще сътвори своето Коледно чудо за децата с увреждания от града и за възрастните, настанени в дома на Кенана“, призова минувачка покрай къщичката на надеждата в късния следобед, пускайки паричка в кутията за дарения на щанда.

    В навечерието на празниците от Дом “Марина“ си пожелават през следващата година да се сбъдне мечтата им за сензорна стая, а събраната сума от продажбите на базара ще вложат за реализирането на тази мечта.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини