От х:

Днес в x:

Правят Стена на успеха в Езиковата, вписват имената на изявените ученици

    „По света има стени на срама, стени на тъгата, но в нашата гимназия ще направим Стена на успехите и ще я изпълним бързо“, обърна се днес в голямото междучасие към ученици и учители директорът на ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково Деян Янев.

    Така той анонсира събитието, заради което е събрал всички - да бъдат отбелязани поредните постижения на успешни възпитаници на гимназията.

    Три момичета, леко притеснени, но пък много горди, застанаха пред своите съученици и преподаватели, за да получат грамота от училището.

    За постижения в спорта бе наградена Дарина Пашова. Вицешампионката от Световното по аеробика при девойките в Южна Корея, получи освен признание от училището, и от Министерството на образованието и науката - за участието си в Гимназиадата по аеробика в Турция тази година.

    „С Дарина сме приятели отдавна, още докато бях неин преподавател по литература в Математическата гимназия, затова знам колко е упорита и съм убеден, че ще върви напред“, каза директорът Янев. 11-класничката Дарина Пашова все още умува точно към коя дисциплина да се насочи по-нататък, дала си е време до края на първия срок да реши между кандидатстване с биология и химия или специалност, свързана с информатиката. Каквото и да учи занапред обаче, тя е категорична, че ще продължи да спортува, защото споделя, че аеробиката за нея е страст.

    Заедно със сребърния си медал от Национално състезание за ключови компетенции по природни науки, грамота от училището получи Анета Читкушева, наградена бе и Габриела Делчева.

    За Анета Читкушева ученето не е трудно, а по-скоро предизвикателство. Десетокласничката има разнопосочни интереси - освен в науката и изкуството, занимава се и с рисуване, но мечтата й е да продължи по-нататък с обучението в сферата на медицината.

    А Габриела Делчева в момента упорито работи по подготовката на фотоизложобата си, която ще представи в началото на следващата година макро и  пейзажна фотография.

    Макар засега стената на постиженията и успеха де е само метафора, със сигурност ще направим и реален кът в училището, в който ще бъдат изписани имената на всички наши бивши, настоящи и бъдещи ученици, с високи изяви от различни сфери, категоричен е директорът на Езиковата Деян Янев.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      12
      123
      6 -1
      12:12, 29 ное 2016
      Пише се " сфера ".
    • 2
      „По света има стени на срама" Деян Янев
    • 3
      По
      Порчо
      8 0
      13:58, 29 ное 2016
      Да не би да имате президент от Езиковата, че ще правите такава стена?
      • Не
        Незапознат
        0 0
        20:33, 29 ное 2016
        Както се казва добре е когато ученикът подмине учителя.Или поне да изкопира
        и доразвие идея която е реализирана.Училищата са търговски дружества които
        стимулират и използват успехите на учениците за подобряване на имиджа си.
        Като от своя страна човекът имащ диплома с името на учебното заведение,
        подпис и печат под успеха му е пропорцоинален на репутацията създала си
        тази институция.Така че метафората я смятайте за реализирана.Реалният кът
        ще е на място където който влезе в сградата ще го вижда.
    • 4
      Ле
      Лекоатлет
      8 -12
      14:17, 29 ное 2016
      Пак най-грозничките обират наградите :( Има толков... Виж коментара
      • Ja
        Jack Bauer
        1 0
        21:58, 1 дек 2016
        Леле, колко си смотан.
    • 5
      Bg
      BG
      8 -9
      15:26, 29 ное 2016
      Да направят 2 стени една за тези които са останали ( ако има изобщо)
      и една за нещастните емигранти(еничари).
      Кога ще затворят тази мелница за хубави деца, извор на нещастие и кражба на български деца ! Всеки учител който подтиква децата към емиграция е престъпник и некадърник, защото не може да им предаде конкурентни знания.
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -9
      20:29, 29 ное 2016
      Много ги заболя курволетките че Президента Радев е... Виж коментара
    • 7
      Зн
      знаещ
      6 -4
      21:06, 29 ное 2016
      кенански маймун много си малък и прост за да знаещ истината - Радев започна в Немската гимназия, изкара една година и като разбра, че трудно ще се справи, избяга в Математическата.....
    • 8
      Ка
      Как не Ви е срам?
      9 -3
      22:51, 29 ное 2016
      Директорът на ГПЧЕ спомогна да се награди детето на свой приятел и то за спортни успехи. Езиковата гимназия би трябвало да излъчи награден в областта на постигнати успехи с езиците. Както виждаме обаче в математическата се обучават по-добре езиково. В ГПЧЕ по-добре спортно. Направо се чудя в спортното дали не са станали математици.
    Последни новини