От х:

Днес в x:

“Оркестър Титаник“ с изненада в Нощта на театрите на хасковска сцена

Изображение 1 от 4

    Едно специално време и пространство се открива тази вечер пред всеки, поискал да се потопи в магията, магията на театъра и да усети онези свои скрити, потайни и непризнати кътчета, които носи  в себе си. Тази вечер е Нощта на театрите в Хасково, в България, в Европа.

    С дискусии, разходки из театрите в цялата страна и много представляния тази вечер ще е празник и истински театрален маратон. Нощ на театрите е част от инициативата "Европейска нощ на театъра", която вече 9 години се случва в няколко европейски страни. Зад идеята стои Елеонора Роси от Франция, но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватска - иницииран от Детски театър Добрава и Театър Шибеник. „Европейска Нощ на театрите“ е платфoрма, която обединява всички имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери. А у нас за четвърта поредна година инициативата Нощ на театрите ще покани всички почитатели на театралното изкуство по един много специален начин да се докоснат до него. В програмата са включени над 100 събития в театри, алтернативни локации, зали, клубове, галерии в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Благоевград, Хасково, Казанлък, Перник, Кърджали Смолян, Симитли и Търговище.

    В Хасково в тази нощ Петър Влайков, Красимир Митев, Пламен Петков и Станислава Николова и Иванка Шекерова ще ви потопят в усещанията за страданието, надеждата и пътя към себе си, в пиесата на Христо Бойчев, под режисурата на Дамян Тенев „Оркестър Титаник“.

    Спектакълът беше премиерно заглавие в септемврийския афиш на Хасковския театър. Но дори и вече да сте го гледали, може спокойно да го направите и тази вечер, защото ще е по-различен спекъл, с изненада, открехна само малко завесата директорът на хасковския куклено-драматичен театър “ Ив. Димов“ Стелиян Николов.

    Постановката започва точно в 19 часа.

    Дошлите да отпият от извора на театралната атмосфера, посреща и изложбата “ Професии“ на Милена Янкова, възпитаник на Фотографската школа към Младежкия център и доброволец в хасковския театър, която вече е подредена във фоайето-.

    В Нощта на театрите хасковската трупа предлага заглавие и на малките си почитатели. В Камерна зала като подарък за децата в 18 часа се играе на вход „свободен“ куклената постановка „Как се лекува лъвски страх“ на режисьора Янко Митев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Зр
      зрител
      1 -2
      22:17, 19 ное 2016
      Най- тъпата постановка,която съм гледал.
      • До
        до зрител
        1 0
        14:34, 20 ное 2016
        Защото не е за тъпи зрители дето си падат по леки бутафорични сценки!
    Последни новини