От х:

Днес в x:

Деца от 5 континента изнесоха урок по география в училище

    Деца от 5 континента изнесоха един нетрадиционен урок по география в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в хасковското село Конуш. Повод за нестандартната изява е днешният Световен ден на толерантността, който беше отбелязан в школото под мотото „Децата на планетата – еднакви и различни“. На него присъстваха заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова и шефката на хуманитрната дирекция в общината Златка Караджова.

    В полезния, но и забавен урок се включиха ученици от 5, 6 и 7 клас. Облечени в традиционни за всеки народ дрехи и носии, децата представиха континентите Азия, Африка, Северна Америка. Южна Америка и Европа. Те представиха различни държави и забележителности от различни точки на света. Освен това възпитаниците на училището бяха приготвили и богата трапеза с ястия от арабска, азиатска, руска, американска и българска кухня. В приготовленията им помагали техните родители и учители.

    В края на днешния празник бяха раздадени и няколко „мастър шеф“ награди. Първо място в кулинарната изява беше присъдено на Рабия, която заедно със сестра си Ембие бяха приготвили арабско ястие. На второ място журито класира Мирослав за ястие от руската кухня, а третото е за Есен – за българска баница. В кулинарния конкурс беше дадена и поощрителна награда – за Елена, която също беше приготвила типичната за българската кухня баница.

    Идеята на урока беше всички да научат повече за различните народности. В тази връзка учителката по география Снежа Димитрова цитира една мъдрост: „Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах“, с което завърши днешния урок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      25
      254983
      4 0
      07:21, 17 ное 2016
      По натискане, ама само с шефове и по миризми, никой не може да се сравнява с Наска от общежитието н Хасково. Големи пари играят там и големи мераци за екшани, ама пенсията я чака отдавна.
    Последни новини