От х:

Днес в x:

Кабинетът падна, хасковлии раздвоени за оставката

Оставката на правителството бе приета днес с 218 гласа “за” от народните представители. Нямаше нито един против, а двама депутати са се въздържали.

Дебатите продължиха повече от два часа.

Хасковили са раздвоени по въпроса за оставката на кабинета, показва анкета на Haskovo.net “Одобрявате ли оставката на Бойко Борисов?”. “Да, точно така трябваше да постъпи след загубата на изборите” са посочили 49.8 процента или 232 от гласувалите към този момент 466 читатели. Почти толкова са на обратното мнение, 50.2 процента или 234 души са предпочели отговора “Не, защото ще последва политическа криза и нестабилност”.

След оставката президентът Росен Плевнелиев трябва да връчи мандат за съставяне на правителство първо на ГЕРБ, после на БСП, но и от двете партии вече обявиха, че ще върнат мандата. Следва връчване на мандат на друга партия в НС, по избор на държавния глава, а ако и те го върнат, следва служебно правителство и нови избори за парламент. Сегашният президент обаче не може да разпусне парламента поради забрана в конституцията да го прави 3 месеца преди изтичане на мандата му. По тази причина не може и да насрочи предсрочни избори, защото това по конституция трябва да стане с един указ.

Вероятното развитие според политолози е да се състави служебен кабинет при действащо Народно събрание. Парламентът вероятно ще бъде разпуснат от новоизбрания президент Румен Радев, който трябва да определи и дата за предсрочните избори.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (25)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    63 -52
    16:31, 16 ное 2016
    Треперете герберасти - справедливостта ще възтържествува и на бъдещите парламентарни избори !!! Народът вече започва да разбира какво зло сте за страната ни !!! Успех на българската левица !!!

    • Пе
      Петев
      17 -30
      20:39, 16 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    12
    123
    36 -44
    16:51, 16 ное 2016
    Надявах се не злобата, а мъдростта да надделее и д... Виж коментара
  • 3
    Ко
    Комуне гевизе
    23 -46
    16:54, 16 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ll
      ll
      20 -5
      21:55, 16 ное 2016
      3/4 от ръководството на ГЕРБ са комунисти, тъпако.
  • 4
    Дано от ръководството на ГЕРБ и управленците им разберат, че ГЕРБ за втори път бе свален от народът, защото ГЕРБ отказа да се бори с корупцията, не успя в борбата си с организираната престъпност и защото не направи истинска и работеща съдебната реформа. Защото нетърпимите нива на корупция и липса на законност и справедливост най - много удря по икономиката, чуждите инвестиции, по средният и малък бизнес(доколкото все още средният и малък бизнес го има) и по джоба и душата на българина. Хората виждат направеното, но хората виждат и откраднатото.
    След като чух изказванията на Борисов и Цветанов от трибуната на НС, които изтъкнаха по - маловажните причини за разгромния резултат, който ГЕРБ получи на отминалите президентски избори, но избягаха от това да изтъкнат главните причини поради които си отиват - нетърпима корупция, която убива бизнеса, беззаконието и недосегаемостта на мафиотите и олигарсите, неуспешна борба с организираната престъпност и непроведена радикална съдебна реформа.

    Жалко за ГЕРБ, жалко за Борисов. Народът два пъти им даде шанс да управляват и да демократизират истински страната, но Борисов и ГЕРБ два пъти се провалиха.
    Жалко и за изгубените надежди на българите за един по-добър и по - сигурен и нормален живот. Жалко и за изгубеното време и изгубените години, през които вместо да се доближим поне малко по -стандарт на живот с останалите държави от ЕС ние изостанахме още и отново трябва да започваме отначало.
  • 5
    Ан
    андрешко
    51 -14
    17:18, 16 ное 2016
    Бойко управлява в две правителства Той така и не разбра че не е за премиер Да за гл секретар може но за премиер никога С пожарникарски знания и с банкянски непроменяем манталитет държава не се управлява Белята е в това че и след оставката запитан ако отново спечелят изборите ще бъде ли премиер той казал ДА Е това вече типичен ГьОНСУРАТЛЪК а такива бяха НЕНЧЕВ МОСКОВ Румито БЪЧВАРКАТА на МВРБоъко вече е изчерпан може би трямва да се оттегли от лидерство и да остави Цветанов който е много по подготвен но МЕСИЯТА е НЕЗАМЕНИМ
  • 6
    Ми
    мила
    43 -11
    18:14, 16 ное 2016
    Борисов подаде оставка и вече се готви за предсрочни избори.Днес отправи закана съм кметове и местни лидери да им потърси сметка за отчайващите резултати.Май най после налучка правилния отговор.Основната причина за негативния вот към него са действията на местните гербаджии.Слабият резултат за тях в Хасковска област не е за това,че генерал Радев е местен човек,а действията на Мавърската клика в града и областта.Ръстът на икономиката,успешната външна политика, борбата с кантрабандата и справянето с бежанския проблем бледнеят пред дерибейството,шуробаджанащината и самозабравата на на тази групировка на местна почва.Само за една година след свалянето на Феодала с помощта на Цветановата жандармерия и събраното гражданско негодувание новите стопани на общината събраха много повече омраза и ненавист сред съгражданите ни и това се видя в неделя.Ако бившият премиер иска някакви прилични резултати на предсрочните избори от хасковлии това минава през незабавното отстраняване на Мавърчето.
    • Вярно е това което сте добавили във вашия пост, Мила, но вие коментирате следствията, от липсата на правосъдие, което води до беззаконие и корупция. Това пък води до недосегаемост на престъпниците от високите нива на мафията, политическите партии и олигарсите. От високите нива тръгва разложението на долу по държавните и партийни структури, което стига до самозабрава и изключителна наглост.
      Всичко това накуп удря по икономиката, бизнеса, чуждите инвестиции, а най - лошото е това, че удря по морала и ценностната система на българина. Лошия пример е много заразен и трудно се заличават щетите му. Нацията е в морална и духовна криза, защото така и не можа да се раздели с комунизма и носталгията по комунизма по много причини, които не са тема на публикацията на Хасково.нет
      Мисълта ми е, че както е казал народът - Рибата се разваля от главата. И за всичко си има причина. В нашия материален свят нищо се пръква просто така от пепелта като птицата Феникс.
  • 7
    За
    запознат
    16 -31
    18:15, 16 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 8
    No
    NORDLAND
    27 -33
    18:21, 16 ное 2016
    вече съм 100% убеден, че 70% от българският народ... Виж коментара
    • No
      NORDLAND
      27 -15
      18:25, 16 ное 2016
      да се уточня:
      1. всички мислят, че ББ е месия и спасител на нацията - 100% грешка!
      2. всички се мислят за професионални политикани - 110% грешка
  • 9
    Бъ
    българин
    42 -15
    18:23, 16 ное 2016
    Светът не започва и не свършва с герб,има и други хора в тая държава и както се видя са мнозинство,разберете го най-сетне и стига сте ревали,лошото е че кметовете им остават да не вършат нищо още три години,язък
  • 10
    Ба
    Бай Хуй
    31 -16
    19:41, 16 ное 2016
    Герберасчета, треперят ли ви гащите, а?
  • 11
    25
    254983
    19 -14
    19:49, 16 ное 2016
    Много злоба, много липса на мозък. Затова ни седлаят толкова години БСП и видимо, и задкулисно. Липсата на наказани за корупция и силното усещане за несправедливост са в основата на протестния вот. Надявам се този пък да се променят нещата в тази посока. Не може да има давност за това..
  • 12
    Th
    The dude
    24 -5
    20:15, 16 ное 2016
    Ако се махне мавърчето какво ще правят другите високопланински граждани в общината нищо против другите имам доста познати такива но на една съм вдигнал мерника и ще я върна в първи клас .Петев дишай спокойно към теб нямам нищо и си вземай заплатата че в частния сектор никой няма да те наеме.
  • 13
    Йи
    йийко
    13 -9
    20:33, 16 ное 2016
    Само мажоритарни избори/
  • 14
    Ем
    Ема
    27 -1
    22:23, 16 ное 2016
    Честно казано, не желая никакви предсрочни избори, дори никакви избори не искам! Не искам да виждам нито една партийна мутра повече, не желая да ме управлява никой! Самозабравящи се крадци, корумпирани некадърници и шайка бандити - такива са всички минали, настоящи и бъдещи управници!!! Аман!
  • 15
    Ив
    Иван
    30 -7
    22:31, 16 ное 2016
    За загубата на ГЕРБ в Хасково главна вина има Делян Добрев.Със действията си той отврати и настрои съгражданите към ГЕРБ.Вина има и Хасково нет,защото триеха постовете в които имаше критика към Добрев, .кмета и ГЕРБ.Запомнете-истината винаги излиза наяве!
  • 16
    Th
    The dude
    24 -5
    23:11, 16 ное 2016
    Делянчо от петък ще е с обвинение заедно с Румен Овчаров май са решили да ги връщат в детската градина остригани и издоени.
  • 17
    --
    ----
    18 -5
    06:24, 17 ное 2016
    Кой в Хасково ще понесе отговорност за слабия резултат на ГЕРБ за президентските избори?
  • 18
    25
    254983
    14 0
    07:32, 17 ное 2016
    Главите ви изядоха фалшиви и крадливи хора, които се нагаждат към всичко, само да са управляващи и да разполагат с власт и пари. Не пратихте в пенсия дори пионка като ************** от ОУО и то по закон, какво да говорим за другите. Хората искат справедливост, бе. Толкова е просто за разбиране. Корупция и безнаказаност никой не толерира, освен тези, дето се облагодетелстват от нея.
  • 19
    25
    254983
    10 0
    07:39, 17 ное 2016
    Хубаво търкате имената, ама всички знаят коя е ВЕЧНАТА АМБЪР от ОУО. Насето е "голям професионалист".
  • 20
    Би
    БИВШ ГЕРБАДЖИЯ
    9 -3
    11:24, 17 ное 2016
    Ако има морал в кмета беливанов веднага да напусни кметския стол и да отиде с делянчо да пасат говеда. Само че да се стяга за одит който ще му спретне неговият заместник който е на път да седне на столът му.!
  • 21
    53
    531872
    1 0
    09:59, 23 ное 2016
    То защото навсякъде е пълно с бивши, дето спъват работата, затова само в България нещата най-много боксуват.
Последни новини