От х:

Днес в x:

Възпитаници на “Колорит” пак със стипендии от "Комунитас"

    Трима възпитаници на школа “Колорит” при читалище “Заря” получават стипендии от фондация “Комунитас”. Това съобщи ръководителката на школата Веселина Делчева. Тя допълни, че школата вече 10 години печели стипендии от “Комунитас”, макар изискванията към тях да се повишават всяка година. Тази година кандидатите в различните направления са над 1000 от цялата страна.

    Единият от одобрените – 18-годишният Стефан Тончолаков, ще я получава за втори път. Той е класиран за основна стипендия, в размер на 700 лв.

    Поощрителни стипендии пък печелят Яна Недялкова и Георги Христов. Те ще получат по 200 лв.

    “Процедурата е тежка. Участниците представят по 5-6 свои неща, както и есе на определена тема. Вторият етап е събеседване, на което кандидатите са препитвани по широк кръг въпроси”, обясни Веселина Делчева. Част от стипендията трябва да се използва за закупуване на учебна и помощна литература, останалите пари стипендиантите харчат по свое усмотрение, допълни тя.

    Възпитаниците на школата се готвят за традиционната коледна изложба, която ще се открие на 19 декември във фоайето на читалище “Заря”. Тази година тя ще бъде под надслов “Стъклени мечти”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини