От х:

Днес в x:

Съдът казва до месец дали Бойчев остава кмет на Тракиец

Дали повторно избраният Красимир Бойчев ще остане кмет на хасковското дело Тракиец, ще трябва да реши до месец Хасковският административен съд.

Делото за касиране на изборите беше образувано по жалба на опонента на Бойчев – Жечка Колева от ГЕРБ, която на 2 октомври тази година загуби вота с 30 гласа (234 на 264). Според жалбоподателката в селото са били регистрирани незаконно хора по адрес, които са повлияли на резултата от вота. На поредното заседание по делото днес адвокатката на Колева Таня Захариева настоя съдът да уважи жалбата й, тъй като били допуснати съществени нарушения в изборния процес, което повлияло на крайния резултат. Юристката бе категорична, че в избирателния списък на секционната комисия са допуснати хора, които нямат право на глас в селото.

Защитниците на ответната страна в процеса – на Красимир Бойчев и на Общинската избирателна комисия настояха съдът да отхвърли жалбата с довод, че не са извършени нарушения на Изборния кодекс. Списъците с гласоподавателите били обявени 20 дни преди вота, както е по закон и срещу тях нямало претенции. Освен това хората, за които се претендира, че нямат право на вот, имали регистрации в селото още от 20012/2013 г., заяви единият от адвокатите.

Съдия Хайгухи Бодикян ще трябва да вземе решение в законовия 1-месечен срок.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ри
    РИК-Хасково
    22 -6
    13:49, 15 ное 2016
    Първи тур на президентските избори в с. Тракиец ГЕРБ има 33 гласа.
    Втори тур на президентските избори в с. Тракиец ГЕРБ има 51 гласа.
    Въпросът е: Какъв гьонсурат трябва да си, за да имаш претенции в село Тракиец?
    Извод: Село Тракиец мрази ГЕРБ!
  • 2
    Не
    не само
    11 -3
    18:43, 15 ное 2016
    Не само село Тракиец изпитва такива чувства.
  • 3
    Бо
    БОНЮЙЦА
    7 -2
    20:54, 15 ное 2016
    Човек , който единствено се интересува от финалния резултат от дадена дейност , може да разграничи резултата като ПРОВАЛ - Това не е формираното очакване на ГЕРБ в лицето на Беливанов в ПРОВАЛ !!! На Жечка чеиза и изгорял , а тя търси бълхата !!!
  • 4
    Ба
    бай Димо Бойчев
    1 -3
    10:03, 16 ное 2016
    Стига с тези глупости бе , хора ! От моите синове по- кадърни няма в това село ! Не разбрахте ли !
  • 5
    Се
    Селянка
    1 -2
    16:57, 16 ное 2016
    Сега крадецът - кмет Бойчев да каже как окраде оградата на училището и защо позволи да се разруши сто годишно училище в селото. Брат му позволи да се закрие училещето , а през неговото кметуване се разграби ! Позор !
Последни новини