От х:

Днес в x:

Искат от министъра спешна проверка за краста в лагера в Харманли

Писмо до министъра на здравеопазането д-р Петър Москов с искане за спешна проверка дали има случаи на заразени с краста в бежанския лагер в Харманли е изпратила днес общинската съветничка и журналистка Светлана Николова.

В писмото си до министъра тя пише, че за за крастата, както и за други заразни болести, има противоречива информация. Според медици и някои от самите мигранти крастата е широко разпространена в лагера, което пък се отрича от ръководството на Центъра. Притесненията на хората в Харманли са, че мигрантите са на свободен режим, разхождат се необезпокоявано из града и може да заразят местното население.

В писмото до министъра Светлана Николова прилага и своя публикация в Harmanbg.com, в която се цитира мнението на педиатъра в бежанския лагер д-р Роман Ризов. Лекарят потвърждава случаите на краста сред обитателите на лагера. По думите му заболяването е “широко разпространено в Центъра”, макар да не може да каже с точност колко са заразените. Имало и случаи в напреднал стадий.

Освен това Светлана Николова пита министъра спазен ли е Законът за убежището и бежанците, по специално чл. 29, ал. 4, която гласи„…Чужденецът се подлага на медицински преглед и изследвания и остава под карантина, докато станат известни резултатите“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ra
    Rado
    11 -2
    20:45, 3 ное 2016
    Давкарат вътре Цачева и управляващите в харманли да поживеят с тях.
Последни новини