От х:

Днес в x:

Босът на Арда тур заплашва журналист. Преглед на печата

Себахтин Исмаил заплашва наш репортер, обявява в челното си заглавие на първа страница днес "Хасковска Марица". Собственикът на "Арда тур" и общински съветник налетял на репортерката на вестника Милена Стоева на вчерашното заседание на ОбС Хасково. Разправията станала в барчето до заседателната зала. Исмаил поискал да знае кой е автор на материалите, които описват инцидентите с неговите автобуси, при които за година загинаха двама души. Той показвал и неприлични жестове на шашнатата репортерка пред свидетели.
До текста на първа страница изданието публикува и жалбата на Милена Стоева до главния прокурор. Тя е адресирана и до окръжния, до районния прокурор, както и до комисаря на областната дирекция на полицията. Към жалбата има и бележка на издателя Атанас Спасов, който пише, че е силно притеснен за здравето и живота на своите репортери, имайки предвид ескалацията на насилието срещу журналисти.

Двойни данъци от догодина, акцентира на втора страница вестникът. В материала четем за решенията от вчерашната сесия на ОбС Хасково. Най-сериозното сред тях, което засяга всеки хасковлия, е вдигането на местните данъци. Промилите за данък сгради остават два, както досега, въпреки че с изменението на закона за местните данъци и такси данъчната оценка на недвижимите имоти бе вдигната с 50 на сто. В някои общини на страната вече гласуваха намаление на промилите, което в облекчава бремето за населението – в различна степен, според промилите. В Хасково обаче налогът се вдига двойно заради запазените промили.
Такса смет ще нарасне с по-малко, след като ОбС гласува намалението на промилите от 3.7 на 3. При този налог увеличението ще е някъде около 25 процента, според изчисленията на опозицията от ГЕРБ, която предложи промилите да паднат до 2.47, което щеше да запази приблизително досегашният размер.

Арест за 50-годишна полякиня, четем на криминалната страница в броя днес. Ивона Заяц ще остане зад решетките с решение на съда. Тя бе спипана с хероин за над 7 милиона лева на Капитан Андреево преди дни. Освен дрогата в колата бе открит и испански боен пистолет.

Пазарът за книги замря преди празниците, отбелязва "Хасковска Марица". Проверка на репортерите показала, че хората почти не купуват книги за подаръци, което е обяснимо предвид стагнацията и поскъпването на живота.

Доган и цигански барони решават управлението, твърди в интервю пред вестника лидерът на Атака Волен Сидеров. Той бил заплашван и се движел с охрана от НСО.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини