От х:

Днес в x:

22 °C

Босът на Арда тур заплашва журналист. Преглед на печата

Себахтин Исмаил заплашва наш репортер, обявява в челното си заглавие на първа страница днес "Хасковска Марица". Собственикът на "Арда тур" и общински съветник налетял на репортерката на вестника Милена Стоева на вчерашното заседание на ОбС Хасково. Разправията станала в барчето до заседателната зала. Исмаил поискал да знае кой е автор на материалите, които описват инцидентите с неговите автобуси, при които за година загинаха двама души. Той показвал и неприлични жестове на шашнатата репортерка пред свидетели.
До текста на първа страница изданието публикува и жалбата на Милена Стоева до главния прокурор. Тя е адресирана и до окръжния, до районния прокурор, както и до комисаря на областната дирекция на полицията. Към жалбата има и бележка на издателя Атанас Спасов, който пише, че е силно притеснен за здравето и живота на своите репортери, имайки предвид ескалацията на насилието срещу журналисти.

Двойни данъци от догодина, акцентира на втора страница вестникът. В материала четем за решенията от вчерашната сесия на ОбС Хасково. Най-сериозното сред тях, което засяга всеки хасковлия, е вдигането на местните данъци. Промилите за данък сгради остават два, както досега, въпреки че с изменението на закона за местните данъци и такси данъчната оценка на недвижимите имоти бе вдигната с 50 на сто. В някои общини на страната вече гласуваха намаление на промилите, което в облекчава бремето за населението – в различна степен, според промилите. В Хасково обаче налогът се вдига двойно заради запазените промили.
Такса смет ще нарасне с по-малко, след като ОбС гласува намалението на промилите от 3.7 на 3. При този налог увеличението ще е някъде около 25 процента, според изчисленията на опозицията от ГЕРБ, която предложи промилите да паднат до 2.47, което щеше да запази приблизително досегашният размер.

Арест за 50-годишна полякиня, четем на криминалната страница в броя днес. Ивона Заяц ще остане зад решетките с решение на съда. Тя бе спипана с хероин за над 7 милиона лева на Капитан Андреево преди дни. Освен дрогата в колата бе открит и испански боен пистолет.

Пазарът за книги замря преди празниците, отбелязва "Хасковска Марица". Проверка на репортерите показала, че хората почти не купуват книги за подаръци, което е обяснимо предвид стагнацията и поскъпването на живота.

Доган и цигански барони решават управлението, твърди в интервю пред вестника лидерът на Атака Волен Сидеров. Той бил заплашван и се движел с охрана от НСО.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини