От х:

Днес в x:

Професор-пътешественик представя изложба в Хасково

Изложба "Географията - пътешествие и приключение" на фотографа проф. Румен Пенин гостува в Хасково. Откриването е в четвъртък - 3 ноември от 14 часа във фоайето на читалище „Заря“. Изложбата в областния град се организира със съдействието на Община Хасково.

Тя съдържа 40 платна с размери 100/70 см. Това е втората такава изложба на професора, предишната е била преди 13 години. Фотосите са изключително атрактивни и интересни, както за учениците, така и за техните учители и родители, като преподавателите по география могат да провеждат уроците си в нетрадиционна обстановка сред платната на професор Пенин. От май 2013 г. досега изложбата е посетила над 25 града.

Проф. Румен Пенин е известен географ-пътешественик, преподавател е в СУ "Св. Климент Охридски", автор на десетки учебници и учебни помагала по география, посетил е над 100 държави. Автор е на поредицата "География на океаните и континентите - География на Африка, География на Южна Америка, География на Северна Америка", "Природна география на България" и др. Предстои излизането на най-новата му книга "География на Азия".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини