От х:

Днес в x:

Коледни убийци. Преглед на печата

Коледни убийци. С това убийствено кратко заглавие ни посреща днешният брой на "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашният инцидент на автогарата в Хасково, при който автобус на "Арда тур" прегази 62-годишната Ася Методиева. Темата е разработена на почти цялата криминална страница, илюстрирана с потресаващи снимки.
Това е вторият случай, при който рейс на "Арда тур" носи смърт преди Коледа, отбелязва изданието и припомня трагедията от 15 декември миналата година, когато автобус на фирмата падна от детелината на узунджовския път. Тогава загина 34-годишната медицинска сестра Милена Мартинова. Месец по-късно отново рейс на същата фирма се обърна в канавката по пътя за Симеоновград.
Нещастни случайности ли са това? Към текста са публикувани и коментари в интернет (коментарите са под новината за инцидента в Haskovo.net). "Защо винаги се случват лоши неща с тази фирма "Арда тур", пита анонимен форумец. Друг допълва: "Как ще ги закрият? Нали си плащат подкупите където трябва?"

Нов квартал и улици в Хасково, информира още от първа страница изданието. Разширяване и облагородяване на улици, градинки и паркове предвижда новият подробен устройствен план на града, който ще се разглежда следващия петък на редовното заседание на ОбС.

Теч превърна паркинг във вонящо блато, акцентира вестникът. Мръсните води на бл. 12 в Орфей вмирисват района, допълва изданието.

288 лева за маса на пазара, четем още на страницата. Това е началният годишен наем за маса на пазара в Свиленград.

Оставят поръчков килър в затвора, информира изданието на криминалната страница. Убиецът на таксиметров шофьор Назъм Назми поиска да излезе от килията, но му бе отказано. Назми има доживотна присъда за убийството, но заради процесуални пропуски делото е върнато за ново разаглеждане.

Отказвам да се занимавам със сдружените бездарници, казва в интервю за вестника Гриша Трифонов. Харманлийският поет обяснява спирането на ПОКИ, което тази година не се проведе за първи път от 1986 година насам.

Рекорден улов на алай по Марица, пише в редовната сводка за риболовната ситуация в региона. Най-даващото място е Плетеницата край Харманли, издава спецът по рибарство и аквакултури Щерю Щерев.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини